Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

Hur länge ska Erdogan skydda Kurdiska räven?

Varför tycks Erdogan skydda gängledaren ”Kurdiska räven” när han samtidigt kräver att Sverige utlämnar ”kurdiska terrorister”? Det är en fråga som tas upp det senaste avsnittet av Veckans nyheter. Förutom våldsspiralen diskuteras änglar och det faktum att könsförändrande vård ges till fyraåringar i Sverige.

Nyheter · Publicerad 17:11, 15 sep 2023

Det eskalerande gängvåldet har varit i fokus den senaste veckan. Så är även fallet i veckans avsnitt av Veckans nyheter. Sven Almkvist får frågor om hur hämndbegäret kan gå så djupt att man är beredd att döda en tidigare väns mamma, hur invandrare verkar se på Sveriges hantering av våldet och vad det kan finnas för lösningar problemen. Han får även resonera kring varför Erdogan tycks skydda gängledaren ”Kurdiska räven” samtidigt som han kräver att Sverige utlämnar ”kurdiska terrorister”.

– Det är storpolitik i sin sämsta form, säger Almkvist.

Ett annat ämne som tas upp i programmet är att könsförändrande behandlingar ges till barn i Sverige trots att Socialstyrelsen dragit i nödbromsen. Sven Almkvist skräder inte orden när han kommenterar uppgifterna.

– Vi offrar barn på ett ideologiskt altare, säger han.

Det sista ämnet som tas upp i programmet är som vanligt teologiskt och handlar den här gången om änglar. Frågan som ställs är ifall änglar finns och hurdana de i så fall är.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Varje fredag klockan 15.00 kommer det ett nytt avsnitt. Det senaste avsnittet kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play.

Styrräntan höjs på nytt – så mycket dyrare blir ditt bolån

Ekonomi. Torsdagens nya räntehöjning gräver ännu djupare hål i hushållens plånböcker. Ökade bolånekostnader... fredag 22/9 22:00

Kristersson: Vi är mitt i extrem våldsvåg

Kriminaliteten. Flera utomstående tros ha blivit offer när två personer sköts ihjäl på en pub i Sandviken. – Det är... fredag 22/9 18:17

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10