Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

Hunter Biden. Foto: Carolyn Kaster/AP/TT

Hunter Biden erkänner att omstridd laptop är hans

En bärbar dator som påståtts tillhöra Hunter Biden, son till Joe Biden, är vid det här laget ökänd. Nyligen erkände presidentens son, enligt flera amerikanska medier, för första gången att datorn är hans.

Nyheter · Publicerad 13:00, 7 feb 2023

Historien om den bärbara datorn tog fart i samband med att den lämnades in för reparation. I datorn påträffades mejl som bland annat visade att Joe Biden, som då var vicepresident, träffat en toppchef vid ett ukrainskt energiföretag där hans son Hunter Biden satt i styrelsen. Mindre än ett år senare pressade Joe Biden Ukraina att sparka en åklagare som utredde företaget, med hot om att dra in en amerikansk lånegaranti. 

Under valrörelsen anklagade dåvarande president Donald Trump, vid upprepade tillfällen, sin motståndares son Hunter Biden för missgärning av olika slag. Trump benämnde Bidenfamiljen som ”korrupt” samt en ”kriminell organisation”. Joe Biden har å sin sida hävdat att historien om datorn samt anklagelserna mot hans son handlat om osann ”rysk desinformation”.

Strax före presidentvalet i november 2020 var New York Post först med att rapportera om den bärbara datorn. Tidningens avslöjande ledde till omfattande ”censur” av artikeln på bland annat Twitter som på den tiden arbetade nära FBI, vilket de så kallade ”Twitterfilerna” nyligen visat.

Epoch Times uppger att Hunter Biden nu vill se en federal brottsutredning av ärendet.

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

LRF: Minska vildsvinsstammen med 90 procent

Djur. Minska vildsvinsstammen med 270 000 djur till 30 000. Det begär Lantbrukarnas riksförbund (LRF) och... torsdag 28/9 22:00

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00