Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Hundratals mirakler under Floridaväckelse

Nyheter · Publicerad 10:10, 28 apr 2008
Det som bara skulle vara en veckoslutskampanj i Floridaförsamlingen Ignited church, går nu in på sin fjärde vecka.

Hundratals människor berättar att de har upplevt mirakulösa helanden i samband med mötena, som nu flyttar till en fyra gånger så stor lokal.
Mötena, som har getts namnet "Lakeland-väckelsen", efter det samhälle som Ignited church befinner sig i, har pågått sedan den andra april under ledning av den kanadensiske evangelisten Todd Bentley. Enligt lokaltidningen The Ledger flyttades kvällsmötena under helgen till Auburndale life church, med 2 800 platser, från Ignited churchs egen lokal, med endast 700 platser.

Kampanjens fokus
har varit på helanden, och en stadig ström av besökare har tagit sig till de dagliga mötena där det har betts för alltifrån cancersjuka och döva till diabetessjuka och lama. The Ledger rapporterar att Todd Bentley och Stephen Strader, pastor för Ignited church, vittnar om att hundratals har blivit mirakulöst helade.

Enligt the Ledger, berättar Strader att veckoslutskampanjen, som från början bara skulle pågå i fem dagar, har förlängts till och med den 4 maj. Stephen Strader tillade på torsdagen att det även fanns en möjlighet att mötena kunde komma att fortsätta efter det. Gudstjänsterna sänds också dagligen via God tv.

Jacob Rudolfsson
jacob.rudolfsson@varldenidag.se

Läkare bekräftar fosterbild i abortfilm

Ofödda. På nätet finns det många filmer som uppges visa fostret vid en verklig abort. Världen idag lät överläkaren Eva Uustal titta på en av dessa filmer för...

Svenskar kritiska till lagförslag om könsingrepp

Könsdysfori. Åtta av tio svenskar tycker att det är en dålig idé att låta 15-åringar genomgå kirurgiska ingrepp i könsorganen utan sina föräldrars medgivande. Det...