Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.
Matteus 6:33

Världen idag

Hundratals kristna bad för Israel vid Tempelberget

110 miljoner kristna runt om i världen uppskattas ha deltagit när en 21-dagars bönekampanj för Israel avslutades på pingstdagen. I Jerusalem samlades flera hundra av bedjarna intill Tempelberget, däribland svenska Gitten Öholm som beskriver bönemötet som ”mäktigt”.

Nyheter · Publicerad 19:00, 4 jun 2023

Världen idag berättade tidigare i maj om det 21 dagar långa böne- och fasteevenemanget som togs på initiativ av bönecentret International House of Prayer i amerikanska Kansas City, och som skulle pågå till och med pingstdagen.

På plats i Jerusalem, där arrangörerna bokat in sig för att hålla ett bönemöte i det arkeologiska Davidsoncentret på södra sidan om Tempelberget, var svenska Gitten Öholm, som är nationell ledare för den svenska avdelningen av Internationella kristna ambassaden i Jerusalem.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Jordskred och våldsvåg kan väcka Sverige till bön

Ledare När Sveriges kristna i söndags bad och fastade skedde det mot fonden av lördagens stora katastrof i... torsdag 28/9 00:10

Akta dig för andlig skräpmat

Ledarkrönika Både samhället och kristenheten är splittrade. Auktoriteter undergrävs, inflationen drabbar vanliga... torsdag 28/9 00:00