Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Hundra personer döptes i Ludvika

Hundra personer döptes och trettio blev frälsta när IMC hade sitt stora sommarmöte utanför Ludvika på söndagen. Mötet samlade drygt tusen personer från IMC:s missioner runt om i Sverige och Norge och innebar avslutningen på en hel månad av ungdomsläger.

Nyheter · Publicerad 12:00, 4 aug 2022

– Det är en väldigt stor upplevelse, för det samlas många från församlingen som har varit kristna länge men även sådana som är nyfrälsta, liksom många helt nya i sammanhanget. Över trettio personer som bara kom för att vara med på gudstjänsten blev frälsta, säger Anne Alarcon, som är en av pastorerna i missionen i Stockholm.

International Mission Church har en gård utanför Ludvika, där missionerna från hela Sverige samlas en heldag varje sommar under ledning av IMC:s huvudpastorer, Rodolfo och Leyla Rojas.

Dagen har då föregåtts av några veckor av olika ungdomsläger på gården, varav det sista i år hade 190 deltagare. Förutom gudstjänst, dop och gemenskap innebar söndagen även lägeravslutning.

– Ungdomarna har fått upp­leva den helige Ande på ett väldigt mäktigt sätt, Anden har varit mycket starkt närvarande – ja, under hela juli månad när vi har haft läger. Det är något nytt som håller på att hända, en ny väckelse, säger Anne Alacron.

Många av lägerdeltagarna vittnar om att de har fått uppleva Gud på ett nära sätt, och flera har blivit andedöpta och talat i tungotal, något de inte har gjort tidigare.

Lägret har inneburit timmar av tillbedjan inför Guds ansikte, och det fanns flera ungdomar bland dem som döptes under söndagen.

– Jag är så tacksam till den helige Ande, och till Rodolfo och Leyla Rojas som har haft den här visionen. Juli månad har varit övernaturlig. Jag har varit frälst i 21 år men jag har aldrig förut upplevt något sådant här, berättar Anne Alarcon.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Första Barbie-dockan med Downs syndrom har lanserats

Docklansering. För en tid sedan lanserade leksakstillverkaren Mattel historiens första Barbie-docka med... måndag 5/6 15:00

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10