Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Høyre lockar Kristelig Folkeparti med abortsamtal

Norges kristdemokrater står i valet och kvalet om de ska byta block. Då meddelar statsminister Erna Solberg att hon och regeringspartiet Høyre kan tänka sig att diskutera abortfrågan.

Nyheter · Publicerad 13:55, 21 okt 2018

Som det är i dag är Kristelig Folkeparti (KRF) stödparti till den borgerliga regeringen i stortinget, men partiet vill ha mer inflytande – helst en plats i en regering – och överväger att börja samarbeta med oppositionen.

Erna Solberg och Høyre kan nu tänka sig en diskussion i en av KRF:s profilfrågor. Partiet öppnar för att ställa sig bakom ett förbud för abort av tvillingfoster, rapporterar tidningen Verdens Gang. Man kan också tänka sig att se över den aborträtt som gäller i fall där fostret visar sig vara allvarligt sjukt efter den norska tidsgränsen på tolv veckor.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

KD:s fall från tydlighet till förvirring

Ledare Väljarnas val av parti avgörs främst av två faktorer: Antingen uppskattar man partiets ideologi och politiska förslag, eller också har man förtroende...

En riskfylld årstid för människans bästa vän

En halväten kryddig korv, giftiga alger och varma bilar. Sommaren är härlig, men kan också bli farlig för våra fyrfota vänner. Det här ska du som...