Utdragen väntan tär på hjärtat, uppfylld önskan är ett livets träd.

Världen idag

Hotspot sänder valspecial om amerikanska valet

I ett specialprogram tittar Hotspot närmare på amerikanska presidentvalet ur ett kristet perspektiv. Författaren Ronie Berggren är på plats i studion för att reda ut begreppen.

Nyheter · Publicerad 11:10, 3 nov 2020

Hur resonerar de olika kristna väljargrupperna i årets presidentval? På vilket sätt påverkar det mångåriga kristna arvet politiken i USA? Och varför är valet betydelsefullt för resten av världen? Detta och mycket mer tas upp i en valspecial av Hotspot som gästas av författaren Ronie Berggren som är aktuell med boken ”Donald Trump – en synnerligen amerikansk president”.

Programmet kan ses på den här sidan från kl 19.00 ikväll. Det kommer också att finnas tillgänligt på Världen idags Youtube-kanal och på Hotspots Facebook-sida.

Hotspot är ett samhällsprogram som produceras av Vision Sverige och Världen idag. Programledare Marco Strömberg och Per Ewert möter gäster för djuplodande samtal om frågor som rör samhällsbygge och kristen tro.

På spaning efter morgondagens församling

Ledare Nya tider formar nya strukturer av hur den kristna gemenskapen gestaltas. Genom kyrkans... torsdag 8/6 00:10

Kristen antisemitism i ny förpackning?

Israelkommentar Få ämnen är lika tabubelagda som den kristna antisemitismen. Efter att Förintelsens fasor hade... torsdag 8/6 00:00