Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Cilla Eriksson ska i höst cykla från Vancouver i Kanada genom USA ner till Tijuana i Mexico. Under den långa cykelturen ska hon samla in pengar till ett arbete för traffickingoffer. ”Det känns helt fantastiskt att få göra det man älskar och hjälpa andra”, säger hon. Foto: Curt Kvicker / Dalademokraten

Hon cyklar för traffickingoffer

Nyfrälsta idrottstjejen Cilla Eriksson vill berätta om Guds kärlek och bekämpa trafficking – på cykel genom USA.

Nyheter · Publicerad 00:00, 13 jan 2014

Hon är längdskidåkare och har tävlat i den krävande sporten triathlon, men senare i år är det en annorlunda utmaning som väntar för 28-åriga Cilla Eriksson.  Då ska hon cykla genom USA, med start i Vancouver i Kanada och med Tijuana i Mexiko som mål.  Under resans gång ska hon föreläsa i kyrkor och samla in pengar till ett projekt mot trafficking.
– Det känns helt fantastiskt att få göra det man älskar och hjälpa andra, säger Cilla Eriksson.

Cilla har ingen kyrklig bakgrund, men hon mötte Gud under en Alphakurs i Lugnetkyrkan i Falun i början på  2013, och döptes i maj och är i dag lycklig medlem i församlingen.
– Jag har verkligen fått känna att Gud finns i mitt liv. Ibland kan jag inte sova på nätterna bara för den ascoola känslan att Gud är här hos mig. Jag har frågat pastorn om det alltid kommer att vara så här och han peppar mig att det kan fortsätta, säger Cilla, bubblande av glädje.

Dopet blev en vändpunkt då hon upplevde ett tydligt tilltal från Gud, berättar hon.
– Innan dopet hade jag bett mycket om att bli använd på rätt sätt, att mina gåvor och talanger skulle bli till hjälp för andra människor. Ett par dagar efter dopet kom det starkt till mig att jag ska cykla över USA för att sprida Guds kärlek, förklarar Cilla. Det blev starten till det som nu är projektet Ride of faith, hope and love, som Cilla driver i samarbete med Lugnetkyrkan och Evangeliska frikyrkan, EFK.

En sak som ligger starkt på hennes hjärta är att hjälpa flickor och kvinnor som blivit offer för trafficking, och ett av målen för resan är att samla in pengar till arbetet Wellspring på Cypern, som stöttas av EFK, där utsatta kvinnor får möta omsorg och hjälp till en ny start.
– Jag var där för en vecka sedan och de gör ett helt fantastiskt jobb. De kvinnor som de tar hand om har ingenstans att bo och vi vill bygga ett hem för dem, berättar Cilla. Målet är att få in en halv miljon kronor.
Sex–sju veckor är den beräknade tiden för resan genom USA, och delar av programmet är redan klart.
– Resan är uppdelad på sex etapper, med två vilodagar mellan etapperna. Jag kommer att stanna i kyrkor och presentera projektet och ska bland annat vara volontär på Dreamcenter i Los Angeles (Dreamcenter är en församling med ett stort socialt arbete som Världen idag tidigare uppmärksammat, red:s anm.). Ett motorcykelgäng kommer också att supporta mig under en del av vägen.

Naturligtvis finns det en del utmaningar längs vägen, bokstavligt talat, när man ska ta cykeln på en långresa av det här slaget. För vältränade Cilla är ett par hundra mil på cykelsadeln fullt genomförbart, men en sak som Cilla inte riktigt vet hur hon ska tackla är hettan, som hon kan råka ut för under en av etapperna.
– Jag har mycket svårt för värme och kommer att cykla nära Death Valley, och där kan det bli olidligt hett. I värsta fall får jag cykla på nätterna.

Cykelturen inleds i oktober och fram till dess är det fullt upp med att planera allt och skaffa sponsorer, och att komma ut i Sverige för att berätta om projektet och inte minst inspirera andra till att ta steg i förtröstan på Gud.
– Det här är ett heltidsjobb för mig nu. Jag har mycket fokus på att föreläsa i församlingar för att peppa människor till att våga lita på Gud och följa sina drömmar. Vi måste våga släppa frågan om hur saker ska gå till och lita på att vi kan ta ett steg i taget, och att Gud förser längs vägen, säger Cilla Eriksson.


David Högfeldt

david.hogfeldt@varldenidag.se

Hot mot biografer inför abortfilm

Minst två biografer i Kanada har utsatts för hot i samband med planerade visningar av filmen Unplanned, om pro life-aktivisten Abby Johnsons liv....

Hyllas för uttalande om att utrota judar

Imamen och läraren Ahmed Billoo propagerar för utrotning av judar på sin privata Facebooksida. ”Må Allah räkna deras antal, döda dem och inte lämna...

Politiska experiment – förödande för familjer

Ledare Vi vet att även om det finns en stabilitet och självläkningsprocess inbyggd i det ekologiska systemet så kan balansen rubbas. Ingreppen kan bli så...

Upptäck ett nytt museum i sommar med hela familjen

– De mer än 1 500 svenska museerna är som mest tillgängliga just nu, så passa på och upptäck ett nytt museum i sommar, säger Mats Persson,...