Utdragen väntan tär på hjärtat, uppfylld önskan är ett livets träd.

Världen idag

Många av Disneys animerade filmer har haft hbtq-karaktärer under de senaste åren. Foto: Vince Scott/Pixabay

Homosexuell huvudkaraktär i ny Disneyfilm

Disney introducerar sin första homosexuella huvudkaraktär i Pixars nya barnfilm Out, som hade premiär i slutet av maj på streamingtjänsten Disney Plus. Filmen handlar om en ung man som kämpar med att ”komma ut” inför sina föräldrar innan han flyttar ihop med pojkvännen.

Nyheter · Publicerad 10:30, 12 jun 2020

Med den nya kortfilmen Out introducerar Disneys datoranimeringsstudio Pixar sin första homosexuella huvudkaraktär, skriver Christian Post.

Greg är en ung man som ska flytta ihop med sin pojkvän Manuel och brottas med hur han ska våga ”komma ut” som homosexuell inför sina föräldrar. Han byter kropp med sin magiska hund Jim och får höra vad hans familj egentligen tycker om förhållandet med en annan man.

Filmen riktar sig till barn och hade nyligen premiär på streamingtjänsten Disney Plus, som beskriver den som ”hjärtevärmande” på Twitter.

Filmens regissör är Steven Clay Hunter, som även gjort Wall-E och Toy Story 2.

I september lanseras Disney Plus även i Sverige, skriver Aftonbladet. Men om Out kommer att bli tillgänglig även här är oklart. Innehållet på tjänsten skiljer sig åt mellan olika länder.

Många av Disneys animerade filmer har haft hbtq-karaktärer under de senaste åren. I Pixars fantasyfilm Onward, som kom tidigare i år, finns en öppet homosexuell birollsfigur.

På spaning efter morgondagens församling

Ledare Nya tider formar nya strukturer av hur den kristna gemenskapen gestaltas. Genom kyrkans... torsdag 8/6 00:10

Kristen antisemitism i ny förpackning?

Israelkommentar Få ämnen är lika tabubelagda som den kristna antisemitismen. Efter att Förintelsens fasor hade... torsdag 8/6 00:00