Ni är världens ljus. En stad som ligger på ett berg kan inte döljas.
Matteusevangeliet 5:14

Världen idag

Holländskt team sprider hopp i Västerås: ”Gud ledde oss hit”

Ett team från UMU i Nederländerna besöker Västerås och pingstkyrkan där den här veckan. De är i Sverige för att be och sprida Guds kärlek.

– Vi hade våra egna idéer, men när Gud ledde oss till Sverige öppnade han också många dörrar, säger Mitchell Davids, en av ungdomarna.

Nyheter · Publicerad 17:00, 10 feb 2021

En grupp på åtta ungdomar från nederländska Youth With A Mission (Ungdom Med Uppgift) har varit i Sverige sedan mitten av december. Resan är en del av missionsorganisationens lärjungaträning. Hela den här veckan är teamet i Västerås och i stadens pingstkyrka, där Daniel Alm är föreståndare.

”De har känt sig manade att vara i stan och be i veckan. Förväntan stiger till Revival nästa helg”, skriver Alm på Twitter.

Winter Revival är en helg med tid för gudsmöten, som sänds live från Västerås Pingst den 12–14 februari. Ruth Hasselgren och Tigleth Malkey är inbjudna som gästtalare.

– Det är en möteshelg på Youtube med fokus på långa möten, lovsång, profetiska tilltal och bön. Det är spännande att de kom just den här veckan, säger Emelie Collén, administratör i Västerås Pingst.

Under besöket i Västerås bor ungdomarna i kyrkan och har även kontakt med bibelskolan där. De har tidigare besökt Gävle, Borlänge och Linköping.

– Vi är här för att göra Gud känd och sprida hans kärlek. Inför vår outreach bad vi och frågade Gud vart han ville att vi skulle åka. Vi hade våra egna idéer, men när Gud ledde oss till Sverige öppnade han också många dörrar, säger Mitchell Davids, en av ungdomarna.

Trots pandemin har de kunnat be för olika behov hos människor de mött på gatan. De har även kunnat hjälpa till praktiskt i Frälsningsarmén Gävles arbete bland hemlösa och med matinköp.

Gruppen har också mött andra ungdomsgrupper online, där de bidragit med undervisning, bibelstudier och berättelser om vad Gud har gjort.

YWAM-teamet visste ingenting om Pingstkyrkans Winter Revival innan de kom dit, men att just Västerås blev sista anhalten innan hemresan handlar också om den helige Andes ledning, menar de.

– Definitivt. Vi hade först planerat att åka till västkusten, men Gud kallade oss absolut hit. Det är verkligen en välsignelse att vi kan få vara en del av möteshelgen.

På lördag åker gruppen tillbaka till Nederländerna för att avsluta sina studier. Det blir en vecka tidigare än planerat, eftersom de måste sitta i karantän när de kommit fram. Innan dess hoppas de hinna med att åka lite skridskor.

Vi är här för att göra Gud känd och sprida hans kärlek.

Kravallerna i Sydafrika och hoppet om Guds dom

Ledare Den senaste tidens kravaller i Sydafrika har skakat om en hel värld. Inte sedan... lördag 31/7 00:10

Grönt är skönt – turisthopp lever i Slovenien

Turism. Grönt är Sloveniens färg – såväl rent naturmässigt som idrottsligt och för turismen. Alplandet... måndag 2/8 07:00

Om kärlek för Jesus varit det som känns bra just då hade vi varit förlorade för alltid.

Gästkrönika Kärlek. Vad är den? Vad gör den? Hur definieras den? De kanske mest berömda Bibelorden om kärlek är... lördag 31/7 00:00

EU vill öka säkerheten i gudstjänstlokaler

Religionsfrihet. Europakommissionen har börjat kartlägga vilka hot som finns mot religiösa byggnader och... söndag 1/8 10:00

Landet som jag som jude alltid kan lita på och luta mig emot

Israelkommentar Jag skriver denna artikel samma dag som min mamma firar sin födelsedag. Det vill säga inte sin...

Kulturförståelse skapar mer möjligheter till gemenskap

Kulturförståelse (del 1/5). Kommunikation är nyckeln till tillit i en relation, oavsett kultur. Med en rätt kulturförståelse...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier