Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Hinduer angrep kristna under gudstjänst i Indien

I en blodig attack mot kristna i Indien under julhelgen, skadades sju personer så svårt att de fick intensivvård. Hinduiska extremister angrep kyrkobesökarna med svärd, knivar, järnrör, glasflaskor och stenar mitt under en pågående gudstjänst.

Nyheter · Publicerad 07:20, 6 jan 2019

Ett 20-tal maskerade män stormade in i kyrkan samtidigt som de skrek: ”Jai Bhawani, Jai Shivaji!” Det betyder ”seger åt Bhawani”, en hinduisk gudinna, och ”seger åt Shivaji”, en historisk krigarkung, skriver Morning Star News.

– Så fort de kom in började de kasta tomma ölflaskor och stenar på församlingen. När de gick framåt attackerade de oss med svärd, järnrör och knivar, obarmhärtigt, både män och kvinnor, säger pastor Bhimsen Ganpati Chavan till tidningen.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

En skammens vecka i FN

Israelkommentar Vad förenar skurkstater såsom Kuba, Iran, Nordkorea och Venezuela? De senaste åren har representanter för bland annat dessa regeringar samlats i...

Rapport: Rättsosäker prövning av konvertiter

Kyrkornas konvertitutredning Asylprövningen för afghaner som konverterat till kristendom är rättsosäker och godtycklig, enligt en kartläggning som omfattar 619 afghanska...