Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

Hillsongs läger slut: ”Hundratals andedöpta”

Hillsong Swedens stora lägervecka Summercamp samlade hundratals barn och ungdomar på Torp. Många upplevde starka gudsmöten och fler än hundra av deltagarna har sagt ja till att följa Jesus genom dopet.

– Vi är tacksamma för en fantastisk vecka, säger Andreas Nielsen, pastor i Hillsong, till Världen idag.

Nyheter · Publicerad 19:00, 18 aug 2023

Under vecka 32 firade Hillsong Summercamp tioårsjubileum. Lägret ägde rum på klassiska konferensplatsen Torp i Närke.

– Vi är tacksamma för en fantastisk vecka. Det är helt underbart att se ungdomar bli andedöpta och få göra gudsmöten som kommer att följa med dem under hela livet, säger Andreas Nielsen.

Många unga lägerdeltagare har fattat beslut att gå dopets väg, vilket innebär att det vankas dophögtider i Hillsongs svenska församlingar.

– Jag tror att vi kommer att döpa upp emot 200 ungdomar efter Summercamp. Hundratals har blivit andedöpta, berättar Andreas Nielsen.

För första gången sedan 2019 (2020 bröt pandemin ut) hölls lägret på en och samma plats. Inledningsvis samlades barn i mellanstadieåldern under tre dagar och därefter intog tonåringarna Torpområdet. Totalt deltog 711 barn och ungdomar.

Ungdomarna som anlände till lägret kom dit med olika förutsättningar och från olika bakgrunder.

– För en del var det ännu en aktivitet, men för en del var detta det enda de fick göra under den här sommaren, säger Andreas Nielsen.

Det är, betonar Nielsen, viktigt att kristna församlingar visar medvetenhet om att familjers olika ekonomiska förutsättningar kan vara ett hinder för deltagande i läger som är betydelsefulla för ungdomar.

– Vi har sagt att ingen ska behöva vara hemma på grund av ekonomin, utan alla ska kunna följa med. Det är helt fantastiskt att människor i Hillsongs församlingar sponsrat med anmälningsavgifter till flera hundra ungdomar.

På lördagen inbjöds även vuxna till att vara med på mötena. Andreas Nielsen är mån om att lyfta fram de omkring 600 volontärerna, vars arbetsinsatser är nödvändiga för lägrets genomförande.

– Dessa fantastiska människor som tar semester för att bygga, laga mat och städa. Från tidiga morgnar till sena kvällar, med ömma fötter och ryggar. Att se dem ge av sin tid för att ge unga möjlighet till gudsmöten och sedan stå där med glädjetårar i ögonen, jag är så tacksam, säger han.

Det är helt underbart att se ungdomar bli andedöpta och få göra gudsmöten.

LRF: Minska vildsvinsstammen med 90 procent

Djur. Minska vildsvinsstammen med 270 000 djur till 30 000. Det begär Lantbrukarnas riksförbund (LRF) och... torsdag 28/9 22:00

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00