Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Hillsong startar i ytterligare nio städer

Tel Aviv, Berlin, Toronto och Milano – det är några av de städer där Hillsong kommer starta kyrkor under 2018. – Det är inspirerande att vara en del av något som expanderar, säger Andreas Nielsen, pastor i Hillsong Church Stockholm.

Nyheter · Publicerad 09:00, 23 feb 2018

Hillsong, som ser sig som en församling på många platser, har i dag gudstjänster på 111 ställen runt om i världen. Under året kommer församlingen starta upp kyrkor på nio platser till. Det stod klart på församlingens globala visionsmöte i söndags.

Städerna som kommer att få en Hillsongkyrka är Berlin, Milano, Birmingham, Liverpool, Edinburgh, Boston, Toronto, Tel Aviv och Monterrey i Mexiko.

– Att bygga kyrka är en del av vårt dna. Det finns nya människor att vinna – det är många som behöver höra evangeliet, säger Andreas Nielsen, grundare av Hillsong i Sverige och huvudpastor i Hillsong Church Stockholm.

Han berättar att ett team redan har börjat byggas på några av platserna och att de andra kyrkorna ska starta upp under året.

Hillsong Sverige kommer vara ett stöd i arbetet på flera av platserna, bland annat i Tel Aviv.

– Vi drar nytta av allt vi har. Vi kan exempelvis skicka team, predika och leda lovsång, säger Nielsen.

Han påpekar att Hillsong Stockhom nu är en av de äldsta Hillsongkyrkorna.

– Det är roligt och inspirerande att vara en del av något som expanderar. Vi får hjälpa till praktiskt och ”sätta ut tältpluggarna”, säger han.

Totalt har Hillsong i nuläget 251 gudstjänster varje söndag, men fler är alltså att vänta.

Det är roligt och inspirerande att vara en del av något som expanderar. Vi får hjälpa till praktiskt och ”sätta ut tältpluggarna”.

Hillsong

Hillsong är en pingstkarismatisk kyrka som startades år 1983 av Brian och Bobbie Houston i utkanten av Sydney, Australien.

Församlingen har i dag 111 kyrkor fördelade på 26 länder.

Totalt firar rörelsen 251 gudstjänster varje söndag.

Över 110 000 personer uppges samlas i församlingens kyrkor varje vecka.

Brian och Bobbie Houston är fortfarande ledare för kyrkan.

Hillsong har ett stort lovsångsarbete. Sedan 1992 har församlingen skapat 24 album med över 275 sånger. Lovsångerna uppges sjungas på 60 olika språk och av över 50 miljoner människor.

Huvudkontoret ligger i Sydney.

Källa: Hillsong

Svenska kyrkan försvarar ny tolkning

Bibeltext. Berättelsen om David och Jonatan kan ha handlat om en parrelation. Det hävdar Cristina Grenholm, kyrkosekreterare vid kyrkokansliet och samordnare av...

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Ledare Judar i Europa Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie...