Jag längtar efter din frälsning, Herre, din undervisning är min glädje.
Psaltaren 119:174

Världen idag

Bobbie och Brian Houston har lett Hillsong Church i 38 år. Nu påbörjar de ett stafettöverlämnande. Foto: Hillsong Church

Hillsong-pastorer lämnar över globalt ledarskap

Hillsongs seniorpastorer, Brian och Bobbie Houston, kommer gradvis att lämna över sitt globala ledarskap till andra. Under kyrkans årliga ”Vision sunday” meddelade de att de även vill ge utrymme för yngre ledare, men betonade samtidigt att de inte tänker gå i pension.

Nyheter · Publicerad 22:00, 23 feb 2021

– Jag skulle verkligen vilja få in yngre ledare. Yngre ledare här i Australien och yngre ledare världen över, sade Hillsongs seniorpastor Brian Houston under kyrkans årliga ”Vision sunday”, rapporterar Christian Today.

Houston, som nyligen fyllde 67 år, har lett Hillsong Church i 38 år tillsammans med sin fru Bobbie. Han poängterade dock att de ”definitivt inte kommer att gå i pension”.

Efter en tid av självrannsakan och bön gällande kyrkans framtid har han kommit fram till att han gradvis vill lämna över det internationella ledarskapet till andra. Till en början kommer Gary and Cathy Clarke, ledande pastorer för Hillsong London, att gå in i en global ledarroll de närmaste två åren.

Brian Houston förklarade att Hillsong har vuxit så snabbt att det blivit tydligt att ”vi behöver strukturera upp det vi gör globalt mycket mer”.

– Vi har kommit till en punkt där det är praktiskt taget omöjligt, ohållbart, för oss att klara av att leda allt som vi leder just nu och därför vill jag undersöka olika lösningar på hur vi kan dela den bördan under de kommande åren, fram till dess att kyrkan fyller 40 år här, sade han.

Under Vision Sunday presenterades också det pastorspar som kommer att ta över ledarskapet för Hillsong i New York City, Chrishan and Danielle Jeyaratnam, som för närvarande leder Hillsong Church i Perth, skriver CBN News.

Som Världen idag tidigare rapporterat avskedades den tidigare campuspastorn i New York, Carl Lentz, i november, efter att han erkänt otrohet.

Tillsättningen av de nya pastorerna kommer efter att en oberoende utredning av förhållandena i New York-församlingen visat att den på ”avgörande sätt misslyckats med att reflektera Hillsongs globala kultur”, säger Brian Houston till Religion News Service.

Efter presentationen av Jeyaratnams under ”Vision sunday” sade han:

– Jag tror att Gud kommer att återställa och återuppbygga i New York City.

Jag skulle verkligen vilja få in yngre ledare.

Hillsong Church

Hillsong Church är en karismatisk global kyrka som finns i många länder.

Den grundades 1983 i Sydney, Australien av Brian och Bobbie Houston.

Kyrkan är känd för sin lovsångsmusik och har gett ut många skivor.

Biverkningar av mindfulness en viktig väckarklocka för Sverige

Ledare 20 000 personer med sviter av mindfulness hörde förra året av sig till organisationen Cheetah House... torsdag 25/2 00:10

Religionsfrihet nämndes inte i utrikesdeklarationen

Utrikespolitik. För första gången på flera år nämns inte frågan om religionsfrihet eller religiösa minoriteter i... onsdag 24/2 17:00

Linde pressades om bistånd till Islamic Relief

Utrikespolitik. Iran, Turkiet, svenskt bistånd och ett eventuellt svenskt Natomedlemskap var några av de många... onsdag 24/2 16:50

Framgång är inte mätbara resultat, utan äkthet och trohet inför Gud.

Inför söndag 1 Mos 32:22–31 Det blir ingen vändning utan omvändelse. Det blir ingen förändring i samma gamla... torsdag 25/2 00:00

Hur kan vi hjälpa vår son som har ångest?

Familjefrågan. Vår son som är 25 år har mycket ångest. Under mellanstadiet och högstadiet blev han mobbad. Han bor...
Följ Världen idag i sociala medier