Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Foto: Hillsong

Hillsong manifesterar mot trafficking

I helgen anordnar församlingen Hillsong Stockholm en tyst manifestation i huvudstaden för att uppmärksamma offren för människohandel. Manifestationen är en del av en global rörelse.

Nyheter · Publicerad 00:00, 16 okt 2014

Det är i samband med EU:s anti-trafficking-dag på lördag som Hillsongs manifestation äger rum.
– Vi vill skapa en medvetenhet om att trafficking existerar, även i Sverige, säger Lina Nielsen, pastor i församlingen och ansvarig för manifestationen.
Klockan 14.00 samlas uppemot 200 personer i Humlegården för att gå en marsch i Stockholms centrala delar. Under dagen kommer också pengar att samlas in till förmån för organisationen A21:s arbete runt om i världen mot trafficking.
– De arbetar förebyggande, hjälper dem som har hamnat i trafficking med rehabilitering och har även advokater som ställer dem som är skyldiga till koppleri inför rätta, säger Lina Nielsen.
Förutom flyers som delas ut och pengar som samlas in kommer dagen också innehålla tyst bön för traffickingoffer.
– Eftersom vi tror på bön kommer vi be tyst för frihet för dem som är fast i trafficking och för att de skyldiga ska ställas inför rätta.

Lina Nielsen säger att manifestationen på lördag, som fått namnet Walk for freedom, är en liten början på Hillsongs engagemang för offren för människohandel.
– Det kan vara svårt att veta vad man kan göra, men man kan alltid göra någonting. Våra uppsträckta händer mot Gud behöver resultera i utsträckta händer mot en trasig omvärld. Man tror att ungefär 27 miljoner människor i världen är förslavade på olika sätt. Vårt uppdrag som kyrka är ju att vara ett ljus i världen och hjälpa dem som är svaga, säger hon.

Walk for freedom arrangeras i 37 andra länder på lördag, skriver A21-grundaren Christine Caine på Twitter. I Sverige deltar även Connect church i Göteborg genom en manifestation som börjar på Gustav Adolfs torg vid lunchtid.

Arash Asadi
arash.asadi@varldenidag.se

Lina Nielsen.

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Ledare Judar i Europa Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie...

May sågas på hemmaplan efter EU-toppmötet

Brexit. Storbritanniens premiärminister Theresa May möts av beska reaktioner på hemmaplan efter gårdagens brexitdiskussioner i Bryssel.