Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

I den nya runda byggnaden som byggs mellan Cirkus och Hasselbacken kommer Hillsong Stockholm husera från och med oktober. Foto: White Arkitekter

Hillsong flyttar till nya Cirkus

I höst flyttar Hillsong Stockholm igen. Men den här gången hoppas man att man landar för en lång tid framöver.– Det kommer bli jättebra för oss, säger pastorn, Andreas Nielsen, om de nya lokalerna på Djurgården.

Nyheter · Publicerad 11:47, 17 jun 2015

Just nu pågår ett bygge ute på Djurgården när anrika Cirkus bygger ut. Nya Cirkus, en 2 000 kvadratmeter stor lokal, kommer stå färdigt i oktober och det är i den lokalen som Stockholmsförsamlingen Hillsong ska hålla till i framtiden.
– Vi har varit på Cirkus vid flera tillfällen och gjort fantastiska evenemang och har alltid älskat Cirkus. Nu kommer vi ha våra gudstjänster i den nya lokalen från den 18 oktober och det kommer bli ett stort lyft för oss, berättar församlingens pastor Andreas Nielsen.

Den nya Cirkusbyggnaden kommer att rymma drygt 800 sittande gäster och är enligt Cirkus redan fullbokad av evenemang fram till 2017, så Hillsong kommer inte vara ensamma om lokalerna, men det innebär ändå flera fördelar för församlingen som i dag håller till på Rival vid Mariatorget på Södermalm.
– Vi kommer bland annat ha vår barnverksamhet med runt 200 barn varje söndag på Scandic Hasselbackens konferensanläggning som ligger precis vägg i vägg, säger Andreas.

Att man nu ska flytta igen är inget som avskräcker varken Andreas eller församlingen i övrigt.
–Det är vi vana vid. Vi har en fantastisk kyrka som är makalösa på det här. För oss har det aldrig handlat om vilken lokal vi är i, utan det handlar om vad som är vårt uppdrag.
– I Cirkus har vi potential vara kvar väldigt länge och det är ett perfekt läge mitt på Djurgården. Man kan till och med ta färjan till kyrkan, säger Andreas Nielsen.

Ni har bott in er i Arlandastad nu också  - hur går arbetet där vidare?
– Vi hade ettårsjubilum förra veckan och det har gått över alla förväntningar. VI har haft en explosion av barnfamiljer och kan ha 250 deltagare i barnverksamheten en söndag och massor med folk på gudstjänsterna.
– Vi bygger steg för steg, dag för dag, och är oerhört tacksamma för alla människor som hittar till kyrkan och blir frälsta, avslutar Andreas Nielsen.

Samuel Björk
samuel.bjork@varldenidag.se 

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10