Innan bergen blev till och du skapade jorden och världen, från evighet till evighet är du, Gud.
Psaltaren 90:2

Världen idag

Hotel Rival vid Mariatorget Foto: Janerik Henriksson / TT

Hillsong flyttar till Mariatorget

Församlingen Hillsong flyttar sina söndagsgudstjänster i centrala Stockholm till hotell Rival vid Mariatorget på Södermalm. Premiär blir det den 22 februari, tillsammans med lovsångspastor Reuben Morgan från Hillsong i Australien.

Nyheter · Publicerad 15:17, 11 feb 2015

– Det blir en bra flytt för oss, eftersom vi får en lokal som passar oss bättre, säger församlingens pastor Andreas Nielsen.

I en film på församlingens Facebook-sida får man i ett På spåret-liknande upplägg följa färden från biografen Park på Östermalm, till Mariatorget och Rival på Södermalm.

Hillsong har hyrt in sig på Park för sina söndagsgudstjänster sedan våren 2014. Där finns ungefär lika många platser som i den stora salongen på Rival, det vill säga omkring 700. Men på Rival får församlingen tillgång även till hotellets konferensavdelning, och till en rymlig foajé.

– Hittills har vi hyrt in oss på hotell Park för Hillsong Kids på söndagarna. Nu kommer vi att kunna ha saker mer samlade, säger Andreas Nielsen.

Hillsong samlar sammanlagt cirka 2 000 personer till sina möten och verksamheter i centrala Stockholm och i Märsta.

Eva Janzon
eva.janzon@varldenidag.se

Om frikyrkan och samkönade relationer

Ledarkrönika Debatten har gått hög sedan Joel Halldorfs text i Expressen om att frikyrkan fullt ut bör acceptera... torsdag 17/6 00:10

Majoritet vill fälla regeringen Löfven

Regeringskris. Fyra partier tänker rösta för att fälla statsminister Stefan Löfven och hans regering i en... torsdag 17/6 16:00

Vårtecken för oföddas rätt till liv en utmaning till Sverige

Ledare Det finns tecken som låter ana en växande förståelse för kritiken mot abortsituationen i världen.... torsdag 17/6 00:10

Fortsatt stöd för Israels regering från kristna Israelvänner

Israelkommentar Efter tolv år med Benjamin Netanyahu vid makten svors på söndagskväll en ny regering in i det...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier