Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Hillsong delade ut ryggsäckar till skolbarn

Hundratals barn i Märsta och Södertälje fick i lördags en ryggsäck full av skolmaterial. Det var Hillsong Church Stockholm som stod för utdelningen. – Inget barn ska behöva starta skolåret utan det nödvändigaste, säger församlingsmedlemmen Ida Möller.

Nyheter · Publicerad 11:49, 1 sep 2017

Pennor, anteckningsblock, gymnastikkläder och en vattenflaska var saker som fanns i de ryggsäckar som Hillsong Church Stockholm delade ut till nästan 400 barn i Södertälje och Märsta i lördags.

– Det finns drygt 48 000 barn i Stockholm som lever i fattigdom, och inget barn ska behöva starta skolåret utan det nödvändigaste. Vi ville ge en helt ny ryggsäck fylld med kärlek som en uppmuntran inför den nya terminen, säger Ida Möller, pastor i församlingen, i ett pressmeddelande.

Siffran kommer från en rapport från Rädda Barnen, i vilken det framgår att 48 513 barn i Stockholms län levde i ”ekonomiskt utsatta hushåll” år 2013.

Församlingen uppger att köerna ringlade sig långa när de delade ut ryggsäckar och serverade fika.

Två barn som var på plats var syskonen Amanda och Daniella Isak från Södertälje.

– Jag blev jätteglad! Jag har ingen ryggsäck hemma, och tycker om pennskrinet, vattenflaskan och blocket mest, säger nioåriga Amanda Isak, enligt pressmeddelandet.

– Jag älskar den! Jag tycker om allt i ryggsäcken, men mest vattenflaskan, säger storasyster Daniella Isak.

En annan tjej som var på plats var nioåriga Juli Awad.

– Jag blev jätteglad för allt i väskan! Speciellt för blocket eftersom jag inte har något papper hemma men tycker om att rita och skriva, säger hon.

En av Hillsongvolontärerna som var med och delade ut väskorna var Sara Eliasson.

– Jag vill att alla barn ska få en bra skolstart, och pratade precis med en tjej som blev jätteglad för sin nya väska, och då känns det värt allt, säger hon.

Vilket EU-land ska bli först med att flytta sin ambassad?

Israelkommentar Hemkommen efter ännu en intressant resa till Jerusalem känner jag mig inspirerad att kommentera ambassadflyttningarna i Israel. I skrivande stund har...

Sötpotatis – en gröda med svensk potential

Visst älskar sötpotatisen värme, men kan Kanada så kan vi. Den svenska sötpotatisen har potential, enligt Sveriges lantbruksuniversitet.