Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Henriksson tar över efter Odell

Emma Henriksson blir ny gruppledare för Kristdemokraterna i riksdagen. Det beslutet fattade partiets riksdagsgrupp på tisdagskvällen.- Det känns väldigt roligt och hedrande, säger hon.

Nyheter · Publicerad 00:00, 22 feb 2012

Mats Odell meddelade på måndagen att han lämnar posten som gruppledare i riksdagen. Han motiverade beslutet med att han inte vill bidra till ännu en personvotering. På riksdagsgruppens möte under tisdagen fattade man beslutet att utse Emma Henriksson, partiets familjepolitiska talesperson som också varit vice gruppledare, till Mats Odells ersättare.

- Nu blir det viktigt att ha kraft och engagemang att prata politik, att föra ut våra viktigaste frågor. Hur vi ska förbättra samhället för barn och ungdomar, säger Emma Henriksson till Svenska dagbladet och understryker vikten av att ha respekt för att det inom KD finns olika åsikter och ståndpunkter.
- Det är viktigt att vi lyssnar på varandra och samtalar med varandra. Inte om varandra.

Anders Andersson blir första vice gruppledare, Mikael Oscarsson är kvar som andra vice gruppledare. Mats Odell finns kvar i gruppstyrelsen, han sitter också kvar som ordförande i riksdagens näringsutskott.

Ideologisk brytning bakom regeringskris

Ledare Förändrat ideologiskt landskap Ideologier är politikens grund. Ändå ansågs allmänt att dessa var överspelade efter Berlinmurens fall. Den liberala samhällsordningen hade segrat,...

Boråspastorer avtackas efter 30 år i samma församling

Stafettväxling. I helgen avtackas Peder Teglund som pastor för Borås Kristna Center, en församling han grundade för 30 år sedan. Samtidigt installeras hans ersättare...