Ingen människa kan bestå genom ondska, men de rättfärdigas rot kan inte rubbas.
Ordspråksboken 12:3

Världen idag

”Hen” förbjuds i argentinska skolor

Den lokala politiska ledningen i Argentinas huvudstad Buenos Aires har förbjudit användande av könsneutrala pronomina i skolan. Motivet uppges vara att råda bot på elevernas dåliga betyg.

Nyheter · Publicerad 12:00, 14 aug 2022

Enligt en nyhetsartikel på den svenske journalisten och politiske kommentatorn Magnus Oscarssons sajt, som i sin tur hänvisar till nyhetsbyrån Telam, menade Buenos Aires politiska styre att stadens elevers betyg var alldeles för dåliga, varpå de förbjöd användandet av det spanska språkets motsvarighet till det svenska könsneutrala pronomenet ”hen”, såväl under lektioner som i kommunikation med barn och föräldrar.

– I skolan måste man respektera det spanska språket och betygssnitten visar att det är bråttom. Det är en åtgärd för att underlätta sättet på vilket våra pojkar och flickor lär sig och tillägnar sig språket, säger borgmästaren Horacio Rodríguez Larreta.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Evangeliets utmanande erbjudande är en ny identitet i Kristus

Ledare I centrum av det kristna evangeliet står något som förr brukade beskrivas som det ”saliga bytet”:... onsdag 22/3 00:10

Fler förhandlingar förlänger konflikten

Israelkrönika Mönstret känns välbekant: Precis före den muslimska fastemånaden ramadan organiseras ett regionalt... onsdag 22/3 00:00