Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Helg med allt fokus på henne

I helgen hölls kvinnokonferensen Hennes helg på Livets ord för tredje året i rad, ett initiativ som lockade deltagare från flera länder.

Nyheter · Publicerad 16:41, 5 feb 2019

På Hennes helg läggs vikt på det ”lilla extra”, med allt från gratis morgonkaffe och vackert dekorerade fikabord till hemtrevlig inredning med mycket växter och uppimpade badrum. Allt för att pyssla om de inresande kvinnorna.

Helgen inleddes av Maria Lund­qvist, som talade om ”Jesus i ditt i dag”.

– Tills Gud för dig någon annanstans, lev här och nu. Spring inte ifrån den plats där Gud ställt dig, uppmanade hon.

Hon använde bilden av ”jeansen man sparat i garderoben” i förhoppningen om att man en dag ska kunna komma i dem igen.

– Gör dig av det där från ditt förflutna som ropar och påminner om hur du en gång var. Lyssna in vad Jesus har för dig i dag, vem han vill att du ska vara i dag. 

En nykomling för Livets ord var talaren Brandi Carrano, som tillsammans med sin man leder en församling i Barce­lona. Brandi talade om att leva ”på andra sidan” om oss själva, våra omständigheter och våra tvivel.

– Bara den som skapade dig har rätten att säga vem du är. Och om du tränar ditt sinne kan du börja tro på det han säger.

Helgen bjöd även på ”relationssamtal i soffan” med Elin Liljero Eriksson och Joakim och Maria Lundqvist – lett av journalisten Malin Aronsson – ett inspirationsmöte med Elise Lindqvist, liksom olika workshops med fokus på ämnen såsom ledarskap, företagande och barn med särskilda behov.

Efter Strandhälls Orbán-attack – får brev från ungersk minister

Familjepolitik. Vi respekterar er politik – kan inte ni respektera vår? Det skriver Ungerns familjeminister till Sveriges socialförsäkringsminister Annika Strandhäll...

Tröttsam normbrytande propaganda i kulturen

Ledare Kanske var kulturens förfall det tydligaste tecknet på Romarrikets förestående undergång. När det som en gång varit en blomstrande antik kultur föll...