Rättfärdighetens frukt ska vara frid, och rättfärdighetens verk vara ro och trygghet för evigt.
Jesaja 32:17

Världen idag

Hebrew University utan hebreiska?

Nyheter · Publicerad 15:00, 12 dec 2018

På Hebrew University har man i dagarna godkänt att delar av undervisningen ska genomföras på engelska i stället för hebreiska. Beslutet har skapat stor debatt och motståndarna är många och högljudda.

Beslutet stöds av universitetets president, Asher Cohen, och slår fast att studier inom tekniska ämnen på master- och doktorsnivå ska ges på engelska. Man menar att detta ska underlätta för israeliska studenter att prestera internationellt samt också locka flera utländska studenter.

Motståndarna till förslaget pekar på att israeliska forskare har vunnit flera Nobelpris även om de undervisats på hebreiska. De är också rädda för att beslutet ska utgöra början till en process där man till slut övergår till engelska för samtliga studenter.

När Hebrew University grundades, propagerade många för att undervisningen skulle ske på tyska. Men den sionistiska idén vann mark och avgörandet speglades till slut i namnet – Hebrew University.

Ordkrig efter israeliska flygangrepp i Syrien

Missilangrepp Iran är redo att utplåna Israel, hävdar chefen för det iranska flygvapnet, sedan Israel angripit iranska mål i Syrien. – Vi slår till mot vem som än...

Det räcker inte med besvärjelser

Ledare Beklämmande röra Så här när dammet börjar lägga sig kan man fundera en del på förra veckans kaos i regeringsfrågan. Hur kunde S, MP, C och L ens komma på tanken att...