Innan bergen blev till och du skapade jorden och världen, från evighet till evighet är du, Gud.
Psaltaren 90:2

Världen idag

En 38-årig man misshandlades svårt sedan han hängt upp en Israelisk flagga i sitt fönster på Rasmusgatan i bostadsområdet Seved i Malmö. Polisen misstänker hatbrott. Foto:Drago Prvulovic / TT

Hatbrott i Malmö

Under söndagskvällen misshandlades en man grovt i Malmö. Polisen rubricerar misshandeln som ett hatbrott.

Nyheter · Publicerad 00:00, 7 jul 2014

Det var strax efter 22-tiden på söndagskvällen som en man misshandlades grovt på Rasmusgatan i Malmö. Mannen, som är i 40-årsåldern, hade hängt ut en israelisk flagga genom sitt fönster. Kort därefter krossades hans fönster.
Mannen, som undrade vad som hänt, tog sig ut ur lägenheten och ner på gatan. Där överfölls han och misshandlades svårt.
– Vi har fått uppgifter om att det berodde på att han hängt ut den israeliska flaggan, säger Linda Pleym på Malmöpolisens presstjänst.
– Vi har också fått uppgifter om att det var ett stort antal personer som angrep honom och att någon form av tillhygge har använts.

Polisen har ännu inte fått bekräftat vad för slags tillhygge mannen attackerades med men säger at de fått uppgifter om att det kan ha varit ett järnrör.
Polisen kom till platsen efter att ha fått ett larm om den pågående misshandeln och mannen anträffades en bit ifrån Rasmusgatan. Han fördes omgående till sjukhuset med ambulans, och kunde bara höras kort om händelsen. Brottet är rubricerat som grov misshandel och hatbrott.

Rasmusgatan ligger i Seved, ett område som under flera år varit hårt drabbat av kriminalitet. Så sent som i vintras utsattes en barnfamilj för en granatattack och polisen har länge haft området under hårdbevakning.
Polisen hoppas kunna förhöra offret under dagen.

Bitte Assarmo
redaktionen@varldenidag.se

Krisen kan vitalisera demokratin och öppna nya regeringsalternativ

Ledare Måndagens omröstning i kammaren ställer Sverige inför en ny politisk kris. Det är långt ifrån en... tisdag 22/6 00:10

Är du förberedd på att du kan komma att bli olaglig?

Gästkrönika Är du förberedd på att du kan komma att bli olaglig? Trots att det inte är något du strävar efter... tisdag 22/6 00:00

Stefan Löfven sonderar för ny regering

Misstroendeomröstningen. Statsminister Stefan Löfven (S) väntar med besked om det ska bli extraval eller inte. Han ska först... måndag 21/6 14:51

Världen idag gratulerar: Alf Lax, 70 år

Musikevangelist. I 40 av sina snart 70 år har Alf Lax levt med Jesus vid sin sida. Men de första 30 åren i hans liv...

Fortsatt stöd för Israels regering från kristna Israelvänner

Israelkommentar Efter tolv år med Benjamin Netanyahu vid makten svors på söndagskväll en ny regering in i det...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier