Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Inför en kyrka så full att människor fick vända hem igen, predikade Carl-Erik Sahlberg i går för sista gången som kyrkans direktor i S:ta Clara kyrka i Stockholm. Vemodet var där, men också de varma människomötena. Foto: Mårten Gudmundhs

Här tar Carl-Erik Sahlberg farväl efter 24 år i S:ta Clara

Med en röst som stundom inte riktigt ville bära fullt ut predikade i söndags Carl-Erik Sahlberg i S:ta Clara kyrka i Stockholm.

Nyheter · Publicerad 00:00, 5 nov 2012

S:ta Clara kyrka i Stockholm var mer än till bristningsgränsen full i går, söndag, när Carl-Erik Sahlberg efter 24 år i kyrkans tjänst gav sin avskedspredikan.
Dagen innan, på lördagen, talade han i Storkyrkan vilket också sändes i Sveriges Television.
Då var temat rätt och fel information.
I söndags var det en predikan om något som kommit att bli ett signum för Carl-Eriks gärning i kyrkan: Det bästa framför.
– Jesus sade alltid till människor att det bästa ligger framför, predikade han och hänvisade till hur Jesus botade sjuka, gav dem syndernas förlåtelse och visade vägen till evigt liv.
– Jag har ofta sagt i församlingen att det bästa är framför.  Jag har stått här och predikat i en tom kyrka med helvetet precis utanför kyrkan.

Hoppet har då aldrig svikit, trots att ögonen visat annat. Denna söndag fick människor vända hem igen. Det fanns helt enkelt inte plats.
– Det bästa liger framför också nu när jag och Overa flyttar till Tanzania för att driva ett barnhem.
Han blickar tårögd ut över församlingen.
– När jag nu säger mina sista ord, önskar jag att ni visste hur mycket jag tycker om er och vill att ni alla, var och en, ska komma till himlen, sade Carl-Erik och blinkade bort en tår.
Dagen avslutades med ett tårtkalas för alla.

Mårten Gudmundhs

Carl-Erik Sahlberg Foto: Mårten Gudmundhs

Läkare bekräftar fosterbild i abortfilm

Ofödda. På nätet finns det många filmer som uppges visa fostret vid en verklig abort. Världen idag lät överläkaren Eva Uustal titta på en av dessa filmer för...

Svenskar kritiska till lagförslag om könsingrepp

Könsdysfori. Åtta av tio svenskar tycker att det är en dålig idé att låta 15-åringar genomgå kirurgiska ingrepp i könsorganen utan sina föräldrars medgivande. Det...