Rättfärdighetens frukt ska vara frid, och rättfärdighetens verk vara ro och trygghet för evigt.
Jesaja 32:17

Världen idag

Inför en kyrka så full att människor fick vända hem igen, predikade Carl-Erik Sahlberg i går för sista gången som kyrkans direktor i S:ta Clara kyrka i Stockholm. Vemodet var där, men också de varma människomötena. Foto: Mårten Gudmundhs

Här tar Carl-Erik Sahlberg farväl efter 24 år i S:ta Clara

Med en röst som stundom inte riktigt ville bära fullt ut predikade i söndags Carl-Erik Sahlberg i S:ta Clara kyrka i Stockholm.

Nyheter · Publicerad 00:00, 5 nov 2012

S:ta Clara kyrka i Stockholm var mer än till bristningsgränsen full i går, söndag, när Carl-Erik Sahlberg efter 24 år i kyrkans tjänst gav sin avskedspredikan.
Dagen innan, på lördagen, talade han i Storkyrkan vilket också sändes i Sveriges Television.
Då var temat rätt och fel information.
I söndags var det en predikan om något som kommit att bli ett signum för Carl-Eriks gärning i kyrkan: Det bästa framför.
– Jesus sade alltid till människor att det bästa ligger framför, predikade han och hänvisade till hur Jesus botade sjuka, gav dem syndernas förlåtelse och visade vägen till evigt liv.
– Jag har ofta sagt i församlingen att det bästa är framför.  Jag har stått här och predikat i en tom kyrka med helvetet precis utanför kyrkan.

Hoppet har då aldrig svikit, trots att ögonen visat annat. Denna söndag fick människor vända hem igen. Det fanns helt enkelt inte plats.
– Det bästa liger framför också nu när jag och Overa flyttar till Tanzania för att driva ett barnhem.
Han blickar tårögd ut över församlingen.
– När jag nu säger mina sista ord, önskar jag att ni visste hur mycket jag tycker om er och vill att ni alla, var och en, ska komma till himlen, sade Carl-Erik och blinkade bort en tår.
Dagen avslutades med ett tårtkalas för alla.

Mårten Gudmundhs

Carl-Erik Sahlberg Foto: Mårten Gudmundhs

Ordkrig efter israeliska flygangrepp i Syrien

Missilangrepp Iran är redo att utplåna Israel, hävdar chefen för det iranska flygvapnet, sedan Israel angripit iranska mål i Syrien. – Vi slår till mot vem som än...

Det räcker inte med besvärjelser

Ledare Beklämmande röra Så här när dammet börjar lägga sig kan man fundera en del på förra veckans kaos i regeringsfrågan. Hur kunde S, MP, C och L ens komma på tanken att...