Bedröva inte Guds helige Ande, som ni har fått som ett sigill för befrielsens dag.
Efesierbrevet 4:30

Världen idag

Har Sverige blivit ett Absurdistan?

Varför är det just hbtq-frågan som alla politiker reflexmässigt måste svära trohet till i Sverige? Det är en av frågorna som tas upp i det senaste avsnittet av Veckans nyheter, apropå utfrågningen av C-kandidaten Daniel Bäckström. Andra ämnen som tas upp är protesterna i Kina, nära döden-upplevelser och universums ursprung.

Nyheter · Publicerad 15:00, 2 dec 2022


Experter tror att centerpartisten Daniel Bäckström är uträknad i kampen om att efterträda partiledaren Annie Lööf. Anledningen till det är att han inte svarade ett rakt ja på frågan om huruvida han skulle viga samkönade par eller gå längst fram i pridetåget, något som Världen idag har rapporterat om.

I det senaste avsnittet av Veckans nyheter kommenterar Sven Almkvist det hela.

– Ska man anställa en pilot är frågan: ”Kan han föra planet uppåt?”, säger Almkvist och menar att bifrågor får mer fokus än huvudfrågor i dagens Sverige.

Det andra ämnet som tas upp i programmet är protesterna i Kina och frågan om hur kommunistregimen kommer reagera på dem.

– Jag tror att regeringen gör precis allt för att desinformera om detta, begränsa detta, delvis lätta på regelverket och också brutalt stenhårt [slå ner på protesterna], säger Almkvist.

Det tredje ämnet som tas upp är att en ateistisk läkare upplevde att han såg Jesus när han låg på sjukhusbädden och svävade mellan medvetslöshet och vaket tillstånd. Här menar Sven Almkvist att det är viktigt att inte dra för stora slutsatser. Han berättar samtidigt om en egen övernaturlig upplevelse.

Det sista ämnet som tas upp är en tittarfråga och handlar om skapelsen. Frågor som diskuteras är hur det hela gick till och ifall man kan lita på Bibelns ord om sex skapelsedagar.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Varje fredagseftermiddag kommer det ett nytt avsnitt. Det senaste avsnittet kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play.

Hans rike ska aldrig ta slut

Ängeln Gabriel besöker en tonårsflicka i Nasaret och säger till henne de mest fantastiska saker:... lördag 25/3 00:00

Oroande att extrema läror sprids vid teologiska utbildningar

Ledare Utbildning av nästa generations präster, pastorer och ledare har stor betydelse för den kristna... lördag 25/3 00:00

Finskspråkiga niondeklassare tycker sämre om svenskan

Finland. Finskspråkiga elever i Finland är för dåliga på svenska när de går ut nian, enligt en rapport från... fredag 24/3 21:00

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10