Herrenavskyr falsk våg, full vikt behagar honom. När högfärd kommer följer förakt, men vishet finns hos de ödmjuka.
Ordspråksboken 11:1–2

Världen idag

Har kyrkan blivit för tyst om demoner?

Kyrkan har psykologiserat frågan om demoner och därmed utlämnat många drabbade människor till sig själva. Det säger Sven Almkvist i det senaste avsnittet av Veckans nyheter.

– Det är fullkomligt bedrövligt, säger han.

Nyheter · Publicerad 15:07, 7 okt 2022

Den teologiska frågan får stort utrymme i det senaste avsnittet av Veckans nyheter. Frågan som diskuteras är demonutdrivning, och huruvida kyrkor i Sverige praktiserar detta.

Sven Almkvist är starkt kritisk till att detta inte verkar vara något som det talas om i vare sig kyrkor eller på teologiska lärosäten.

– Alla problem är inte demoner, men den sortens problem finns. Och de människorna går i dag från kyrka till kyrka och får ingen hjälp, säger han.

I programmet berättar Sven Almkvist vad som kan vara en orsak till att man blir besatt och hur demonutdrivning går till.

– Namnet Jesus och korset är otroligt starkt, säger han.

Andra ämnen som tas upp i programmet är höghastighetståg, diskrimineringslagen och satirprogrammet Svenska nyheters förlöjligande av Recep Tayyip Erdoğan. Även föräldrakritiken mot RFSU:s sexualundervisning tas upp samt huruvida Svante Pääpos Nobelprisade forskning är ett bevis för evolutionsteorin.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Varje fredag kommer det ett nytt avsnitt klockan 15. Det senaste avsnittet kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play.

S-förbund i Instagram-inlägg: Förbjud koranbränningar

Politik. Det socialdemokratiska sidoförbundet Tro och Solidaritet uppmanar till förbud mot koranbränningar.... fredag 31/3 15:00

Hbtq-frågan kommer att splittra många frikyrkor

Ledare Det råder religionsfrihet i Sverige. Det gäller även enskilda pastorers syn på hur Skriftens texter... fredag 31/3 00:10

Hockeyn borde ta lärdom av fotbollen

Nyhetskommentar Hällevik, ett gammalt fiskeläge som förvandlats till badort, är en tätort på Listerlandet i... fredag 31/3 00:00