Herrens ögon är vända till de rättfärdiga och hans öron till deras rop.
Psaltaren 34:16

Världen idag

Har kyrkan blivit för tyst om demoner?

Kyrkan har psykologiserat frågan om demoner och därmed utlämnat många drabbade människor till sig själva. Det säger Sven Almkvist i det senaste avsnittet av Veckans nyheter.

– Det är fullkomligt bedrövligt, säger han.

Nyheter · Publicerad 15:07, 7 okt 2022

Den teologiska frågan får stort utrymme i det senaste avsnittet av Veckans nyheter. Frågan som diskuteras är demonutdrivning, och huruvida kyrkor i Sverige praktiserar detta.

Sven Almkvist är starkt kritisk till att detta inte verkar vara något som det talas om i vare sig kyrkor eller på teologiska lärosäten.

– Alla problem är inte demoner, men den sortens problem finns. Och de människorna går i dag från kyrka till kyrka och får ingen hjälp, säger han.

I programmet berättar Sven Almkvist vad som kan vara en orsak till att man blir besatt och hur demonutdrivning går till.

– Namnet Jesus och korset är otroligt starkt, säger han.

Andra ämnen som tas upp i programmet är höghastighetståg, diskrimineringslagen och satirprogrammet Svenska nyheters förlöjligande av Recep Tayyip Erdoğan. Även föräldrakritiken mot RFSU:s sexualundervisning tas upp samt huruvida Svante Pääpos Nobelprisade forskning är ett bevis för evolutionsteorin.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Varje fredag kommer det ett nytt avsnitt klockan 15. Det senaste avsnittet kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play.

Jesus kallar alla lärjungar att förneka sig själva

Gästledare Lagom till Pingst FFS rådslag i maj 2023 utkom forskningsrapporten ”Pingströrelsens ecklesiologi i... fredag 9/6 00:10

Jerusalem ska spela på Hönö med låtar från nya albumet

Hönö. För första gången på över två år och efter sångarens tuffa sjukdomsperiod förra året, ska det... torsdag 8/6 20:00

Trump utmanas av sin tidigare parhäst

Ledare På onsdagen kom det väntade beskedet från tidigare vicepresidenten Mike Pence att han önskar bli... fredag 9/6 00:00