Rättfärdighetens frukt ska vara frid, och rättfärdighetens verk vara ro och trygghet för evigt.
Jesaja 32:17

Världen idag

Hallå där Andreas Nielsen

… pastor i Hillsong Stockholm, som från och med söndag, den 28 augusti, flyttar från Cirkus på Djurgården till Vasateatern.

Nyheter · Publicerad 11:21, 22 aug 2016

Varför flyttar ni?

– Kontraktet med Cirkus har omförhandlats halvårsvis, och den här gången har det kommit in en annan aktör som erbjuder summor som vi inte kan matcha. Eftersom vi inte har en egen lokal i stan behöver vi anpassa oss till hur marknaden ser ut.

Har det varit negativt för er att ni behövt flytta mellan olika lokaler de senaste åren?

– För oss har det aldrig handlat om vilken lokal vi är i, utan vi tror att den plats vi är på blir Guds hus. Sedan drömmer vi förstås om att hitta en egen lokal. Det är en utmaning att bygga en expansiv storstadsförsamling och hitta lokaler som passar. Men varje gång vi har gått igenom en sådan här utmaning har Gud varit trofast, vi har växt och blivit starkare, även om vi inte alltid i förväg har förstått att det skulle bli så.

Hur har församlingen tagit emot nyheten?

– Med klang och jubel. Det är svårt att förklara i en intervju hur imponerad och tagen jag blir av att se människors förmåga att göra det bästa av situationen. Vi har gjort det här förut, vi är rustade för det här. Vi sätter vår tro till Gud och fortsätter göra det han har kallat oss att göra: visa Stockholm vem Jesus är och att hans nåd är större än någon kan förstå.

Vad kan du säga om Vasateatern?

– Teatern är nyrenoverad och ligger ännu mer centralt än Cirkus, det kommer fungera jättebra för oss. Den ligger vägg i vägg med Scandic Grand Central, vars konferensavdelning kommer användas till vår barnverksamhet. Vi går från tre gudstjänster varje söndag till fyra, eftersom teatern har lite färre sittplatser än Cirkus. Sedan står vi ändå inför en tillfällig utmaning just nu. Efter sex veckor på Vasateatern behöver vi vara någon annanstans under nio veckor, för att sedan komma tillbaka till teatern. Vi letar med ljus och lykta efter en lokal som vi kan använda i ett par månader i höst, men vi är övertygade om att det kommer lösa sig.

Ordkrig efter israeliska flygangrepp i Syrien

Missilangrepp Iran är redo att utplåna Israel, hävdar chefen för det iranska flygvapnet, sedan Israel angripit iranska mål i Syrien. – Vi slår till mot vem som än...

Det räcker inte med besvärjelser

Ledare Beklämmande röra Så här när dammet börjar lägga sig kan man fundera en del på förra veckans kaos i regeringsfrågan. Hur kunde S, MP, C och L ens komma på tanken att...