Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Foto: Fredrik Sandberg / TT

Hägglund: Var beredd att hoppa av

När Kristdemokraternas förra partiledare Göran Hägglund medverkar i SVT:s Min sanning på söndag avslöjar han att han var beredd att lämna uppdraget i samband med partiledarstriden med Mats Odell.

Nyheter · Publicerad 13:19, 3 mar 2016

Det var efter sju år som partiledare för Kristdemokraterna, med vacklande opinionssiffror och av vissa ifrågasatt ideologisk kompass, som Göran Hägglund utmanades av partikamraten Mats Odell. I SVT:s Min sanning talar Hägglund ut om ledarstriden.

– Det kom som en blixt från klar himmel, menar han och säger att han såg Mats Odell som en god vän som han jobbat nära länge.

– Vi umgicks nästan dagligen.

– Det kändes visset. Det var oväntat och jobbigt.

Han fick dock också mycket stöd internt.

– Jag hade väldigt många vänner i partiet som tyckte jag skulle stå på mig. Men jag sa också, och det här är nog första gången jag säger det, att jag var beredd att hoppa av, berättar han.

Hela intervjun med Göran Hägglund kan ses på söndag kväll i SVT 2.

USA slutar att kalla Golan för ”ockuperat”

Mellanöstern. I sin årliga rapport om mänskliga rättigheter använder USA:s utrikesdepartement nu för första gången inte ordet ockuperat om Gaza, Västbanken och...

En skammens vecka i FN

Israelkommentar Vad förenar skurkstater såsom Kuba, Iran, Nordkorea och Venezuela? De senaste åren har representanter för bland annat dessa regeringar samlats i...