Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Foto: Fredrik Sandberg / TT

Hägglund: Var beredd att hoppa av

När Kristdemokraternas förra partiledare Göran Hägglund medverkar i SVT:s Min sanning på söndag avslöjar han att han var beredd att lämna uppdraget i samband med partiledarstriden med Mats Odell.

Nyheter · Publicerad 13:19, 3 mar 2016

Det var efter sju år som partiledare för Kristdemokraterna, med vacklande opinionssiffror och av vissa ifrågasatt ideologisk kompass, som Göran Hägglund utmanades av partikamraten Mats Odell. I SVT:s Min sanning talar Hägglund ut om ledarstriden.

– Det kom som en blixt från klar himmel, menar han och säger att han såg Mats Odell som en god vän som han jobbat nära länge.

– Vi umgicks nästan dagligen.

– Det kändes visset. Det var oväntat och jobbigt.

Han fick dock också mycket stöd internt.

– Jag hade väldigt många vänner i partiet som tyckte jag skulle stå på mig. Men jag sa också, och det här är nog första gången jag säger det, att jag var beredd att hoppa av, berättar han.

Hela intervjun med Göran Hägglund kan ses på söndag kväll i SVT 2.

Ideologisk brytning bakom regeringskris

Ledare Förändrat ideologiskt landskap Ideologier är politikens grund. Ändå ansågs allmänt att dessa var överspelade efter Berlinmurens fall. Den liberala samhällsordningen hade segrat,...

Boråspastorer avtackas efter 30 år i samma församling

Stafettväxling. I helgen avtackas Peder Teglund som pastor för Borås Kristna Center, en församling han grundade för 30 år sedan. Samtidigt installeras hans ersättare...