Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

Gullbrannafestivalen skjuts upp till nästa år

Gullbrannafestivalen skjuts upp till i juli nästa år på grund av coronapandemin. Flera av de artister som skulle ha deltagit i år har tackat ja till att vara med nästa sommar i stället, däribland Blindside, Sabina Ddumba och Hansam.

Nyheter · Publicerad 11:40, 11 maj 2020

I ett pressmeddelande som skickades ut på måndagen konstaterar Gullbrannafestivalens ledningsgrupp att de in i det längsta arbetat för att trots allt kunna hålla en festival i någon form i år, bland annat genom att satsa på svenska artister, men att de nu beslutat sig för att skjuta upp festivalen ett år.

”På grund av rådande läge kan vi inte ur smittspridningssynpunkt genomföra Gull­branna­festivalen 2020. Men vi väljer att inte ställa in utan flyttar i stället fram festivalen till 8–11 juli 2021”, skriver de.

Flera av de artister som skulle ha deltagit i sommar, som amerikanska P.O.D. (Payable On Death), Blindside, Sabina Ddumba, Jonathan Johansson, Hansam och Lin D, har redan tackat ja till att delta sommaren 2021 i stället.

Den som redan hade köpt biljett till den nu uppskjutna festivalen kan välja mellan att antingen spara biljetten till nästa sommar, få pengarna tillbaka eller skänka pengarna som en gåva till festivalarbetet.

Dessutom finns det en möjlighet att stötta framtida festivaler genom att köpa en eller flera så kallade stödbiljetter för 49 kronor styck. Bland dem som köper sådana kommer även priser att lottas ut.

”Gullbrannafestivalen är en viktig och unik festival där människor i alla åldrar får uppleva god gemenskap, musik i världsklass och gudsnärvaro”, beskriver ledningsgruppen.

Festivalen har hållits varje sommar på Gull­branna­gården, vid havet en dryg mil söder om Halmstad, sedan 1999. Den arrangeras av Svenska alliansmissionens ungdom (SAU).

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

LRF: Minska vildsvinsstammen med 90 procent

Djur. Minska vildsvinsstammen med 270 000 djur till 30 000. Det begär Lantbrukarnas riksförbund (LRF) och... torsdag 28/9 22:00

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00