Men vi har vårt medborgarskap i himlen, och därifrån väntar vi Herren Jesus Kristus som Frälsare.
Filipperbrevet 3:20

Världen idag

Guillou kritiseras för att ta islamister i försvar: ”Vansinne”

Författaren Jan Guillou har återigen hamnat i blåsväder efter en krönika i Aftonbladet. Denna gång går han till attack mot journalister på sajten Doku som granskar och avslöjar extrema islamister och hur dessa sprider desinformation om Sverige.

Nyheter · Publicerad 21:00, 14 feb 2022

Det är Doku som avslöjat den stora desinformationskampanj som islamister sprider om att Sverige kidnappar muslimska barn, en nyhet som fått stor spridning.

Men Guillou kallar journalisterna ”fullfjädrade fanatiker”, menar att beskrivningen av den globala kampanjen är överdriven och insinuerar att Doku skulle ha ett dolt samarbete med Säpo, ingen av anklagelserna underbyggs dock i texten.

”Även om jag vet att Guillou inte drar sig för lögner och fula insinuationer så tar det här priset”, twittrar Magnus Sandelin, ansvarig utgivare på Doku, angående utspelet från Guillou.

En annan som är kritisk till Guillous utspel är terrorforskaren Magnus Ranstorp.

”Guillou måste ha ett mindervärdeskomplex”, skriver han på Twitter med hänvisning till de återkommande attackerna mot journalisten Sofie Löwenmark på Doku som gjort flera stora avslöjanden den senaste tiden.

”Jämför med Guillou som haft fel om ALLT han skrivit om terrorism … i 20 år”, skriver Ranstorp.

Det är långt ifrån första gången som Jan Guillous krönikor i Aftonbladet vållar ilska och på senare tid har allt fler ifrågasatt att en av Sveriges största tidningar fortsätter att ge utrymme för Guillous personpåhopp, insinuationer och falska påståenden.

”You're drunk (ung. ni är berusade) om ni publicerar den här vansinneskrönikan”, skriver Csaba Bene Perlenberg, ledarskribent på Sydsvenskan, på Twitter efter Guillous senaste text.

M-profilen Hanif Bali beskriver krönikan som en ”vidrig attack” och Mufs förbundsordförande Matilda Ekeblad skriver att hon inte kan förstå hur vissa inom vänstern fortsatt har förtroende för Guillou.

Aftonbladets ansvariga har hittills inte kommenterat kritiken, men förra gången Guillou angrep Doku och i Aftonbladet hävdade att det är ”en hatsajt” försvarade tidningen det.

”Vi uppmuntrar våra kolumnister att lyfta fram andra perspektiv, vara motvalls eller till och med provocera. Så länge man håller sig på rätt sida om pressetik och lagar som tryckfrihetsförordningen, så klart”, skrev Martin Schori, stf ansvarig utgivare på Aftonbladet, då i en krönika.

Kristendomsfientlig present från SVT till Socialdemokraterna

Ledare Socialdemokraterna kan via LO och sitt eget Kombilotteri pumpa in stora pengar i valrörelsen. Nu... lördag 20/8 00:10

Makten över elhandeln glider bort från nationen

Ledare Magdalena Andersson inledde en partiledardebatt häromkvällen med något så ovanligt som beröm till... fredag 19/8 00:10

Vi ska gå omkring och dofta Kristus

Denna söndag luktar det Skutskär över hela Sverige, och speciellt på vissa delar av... lördag 20/8 00:00

Fem partier beredda att runda lagen om partibidrag

Granskning. Fem av riksdagens åtta partier är beredda att på olika sätt kringgå lagen om partifinansiering... fredag 19/8 15:00

Ebba Busch försvarade samvetsfrihet inom vården

Ledare I Aftonbladet TV:s partiledardebatt i onsdags angrep återigen Annie Lööf (C) – som för fyra år... fredag 19/8 00:00

Sjöng i anden under fredagsbönen i moskén

Missionsglimten Douzhan arbetar bland muslimer i ett land i Centralasien. Han brinner för att se hela området bli... fredag 19/8 00:00

Senaste nytt

    Terrordåd är inte hjältedåd

    Israelkommentar I lördags kväll besköts väntande vid en busshållplats i närheten av Västra muren i Jerusalem. Två...

    Vi ska gå omkring och dofta Kristus

    Denna söndag luktar det Skutskär över hela Sverige, och speciellt på vissa delar av...
    Följ Världen idag i sociala medier