Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

"Guds rike" startar i helgen

Att rusta troende att göra skillnad för Guds rike i vår samtid. Det är syftet när ledarkonferensen Guds rike i helgen gör premiär i Stockholm. Arrangörer är bland andra Svenska evangeliska alliansen, Apologia och Korskyrkan i Stockholm.

Nyheter · Publicerad 07:10, 23 nov 2018

Konferensen är inspirerad av ledarforumet European Lea­dership Fo­rum i Polen. Tanken är att skapa en mötesplats för ledare och andra kristna som längtar efter att se Guds rike göra ett avtryck i sin egen samtid.

I den svenska premiärversionen har man valt tre huvudspår där deltagarna kan välja utifrån intresse och profession. 

De tre spåren är Samhällspåverkan, Apologetik och Församlingsgrundande, och för undervisningen i respektive spår står Svenska evangeliska alliansen (SEA), Apologia respektive Församlingsgrundande nätverket.

Helgens talare kommer från olika delar av kristenheten, allt från EFS till trosrörelsen. Detta rimmar väl med det som är Sea:s vision – att samla väckelsekristna från hela spektrat.

– Vi har ett spännande seminarieutbud och det är extra roligt att ha apologeten Andy Bannister som vår internationella talare, säger Sea:s generalsekreterare Olof Edsinger.

De tre huvudspåren ser han som tre olika sätt att göra avtryck för Guds rike i samhället. 

– Det är viktiga ämnen och forumet är ett bra sätt för Sea och Apologia att samverka.

75 personer har anmält sig till konferensen, som hålls i Korskyrkan på fredag och lördag.

– Det är en god start, tycker Olof Edsinger.

– Vi hoppas att det här ska växa och att det ska bli fler konferenser med fler spår framöver.

Per Gudmundson blir KD-presschef

Politik. Per Gudmundson, mångårig ledarskribent på Svenska Dagbladet, lämnar journalistiken och blir presschef i Kristdemokraternas partiledarstab. Det...

”Håll dörren stängd för all form av dödshjälp”

Expert Sverige måste hålla dörren fortsatt stängd för alla former av dödshjälp. Varningen kommer från den från amerikanske psykiatrikern Mark Komrad, som...

Tröttsam normbrytande propaganda i kulturen

Ledare Kanske var kulturens förfall det tydligaste tecknet på Romarrikets förestående undergång. När det som en gång varit en blomstrande antik kultur föll...