Ingen människa kan bestå genom ondska, men de rättfärdigas rot kan inte rubbas.
Ordspråksboken 12:3

Världen idag

Guds mäktiga gärningar förevigas i bok om språkmirakler

När Micael Grenholm började samla ihop vittnesbörd om språkmirakel överraskades han av hur många som varit med om det. Nu samlas ett 100-tal av dem i en ny bok.

– Det har varit helt fantastiskt och ett otroligt privilegium att få höra och skriva ner Guds mäktiga gärningar, säger han.

Nyheter · Publicerad 10:00, 27 nov 2022

2019 gav Micael Grenholm ut boken ”Dokumenterade mirakler”, där han samlar ihop väldokumenterade övernaturliga händelser. Under arbetets gång kände han att han ville skriva en till bok, men då bara med språkmirakler.

– Det här verkar vara ett utbrett fenomen som aldrig riktigt uppmärksammats tidigare, säger han.

När han började samla ihop berättelser och vittnesbörd om språkmirakler trodde han inte att boken skulle bli särskilt tjock.

– Oj, vad jag blev överraskad! Det visade sig att väldigt många bara här i Sverige har varit med om språkmirakler, berättar Micael Grenholm, som berättar att det även efter att han slutade insamlingen, och till och med efter att boken tryckts, fortsatte strömma in vittnesbörd.

– Boken hade kunnat göras ännu tjockare, konstaterar han.

Sammanlagt i den nya boken har han med över 100 exempel på språkmirakel, varav drygt 80 är väldokumenterade. Här finns berättelser om hur människor på främmande språk framfört profetiska tilltal och profetior, och om människor som lärt sig nya språk utan att ens ha tränat.

Det berättas till och med om en kvinna som helt ovetandes tolkade en hel gudstjänst på teckenspråk.

– När man får ett budskap från främmande människor på sitt eget språk, i många fall med klockrent uttal och med samma dialekt som man själv har, så är det otroligt omskakande, säger Micael.

I boken har han tagit hjälp av en matematiker för att försöka räkna ut sannolikheten för att någon ska uttala ord på ett främmande språk som de aldrig lärt sig – helt utan brytning.

– Det är långt mer sannolikt att jag blir träffad av en satellit under det här telefonsamtalet, konstaterar Micael Grenholm.

För Micael Grenholms del har det varit ett stimulerande och inspirerande arbete att få ta del av alla människors vittnesbörd.

– Det har varit helt fantastiskt, ett otroligt privilegium, att få höra om och skriva ner Guds mäktiga gärningar, säger han

Under arbetet med boken har han blivit tagen av Guds stora kärlek och omsorg som språkmiraklen vittnar om.

– Det visar Guds hjärta för var och en av alla människor, var vi än kommer ifrån. Det är ett budskap som jag tror behövs i vår tid. Det kan bli så otroligt kraftfullt när Gud talar personligen genom språkmirakel.

Micael Grenholm hoppas att den nya boken nu ska hjälpa till att visa att språkmirakler är mer utbrett än vad många tror.

– Jag hoppas verkligen att boken ska bli till uppmuntran och att den ska öka folks tro och förväntan, att det bidrar till att öka välkomnandet av Andens gåvor i församlingen, säger han.

Det visade sig att väldigt många bara här i Sverige har varit med om språkmirakler.

Evangeliets utmanande erbjudande är en ny identitet i Kristus

Ledare I centrum av det kristna evangeliet står något som förr brukade beskrivas som det ”saliga bytet”:... onsdag 22/3 00:10

Fler förhandlingar förlänger konflikten

Israelkrönika Mönstret känns välbekant: Precis före den muslimska fastemånaden ramadan organiseras ett regionalt... onsdag 22/3 00:00