Låt min bön vara rökelse inför dig, mina lyfta händer ett aftonoffer.Herre, sätt en vakt för min mun, bevaka mina läppars dörr.
Psaltaren 141:2-3

Världen idag

Foto: Himlen TV7

”Gud utväljer platser där han vill verka”

I Sigtuna, där den förste kristne kungen var verksam, driver Anna-Karin och Sven Almkvist ett bönecenter. I tv-programmet Närbild berättar Anna-Karin om varför det är viktigt att be på historiska platser och vad hon tror är avgörande för att vi ska få se bönesvar.

Nyheter · Publicerad 10:00, 23 jan 2023

I samband med att Världen idag ger ut magasinet Närbild kommer tv-program som görs i samarbete med Himlen TV7. Det senaste Närbildsmagasinet hade temat ”Vision i mörka tider” och det är således också temat på de tre senaste Närbildsprogrammen.

Gäst i det andra programmet på detta tema är Anna-Karin Almkvist, som tillsammans med sin man Sven Almkvist driver Sigtuna bönecenter. I programmet berättar hon om sin egen böneresa, men också om varför det, enligt henne, är viktigt att be på historiska platser.

– Jag tror absolut att Gud utväljer platser där han vill verka, säger Anna-Karin Almkvist.

En annan fråga som tas upp är vad som är avgörande för att vi ska få se fler bönesvar i våra liv och församlingar, och här tror Anna-Karin Almkvist att det finns en nyckel.

– Mycket bygger på tro – att vi kommer inför hans ansikte och vågar tro honom om det. Och när vi kommer tillsammans, så som vi gör, så bygger det tro.

Programmet avslutas med att handla om hur viktig bön kommer bli i framtiden, ifall det blir tuffare tider på det sätt som Bibeln förutsäger.

– Jag tror att Ordet och bönen är absolut fundamental. För i den tid som är, och som vi går in i, med påtryckningar utifrån där vi lätt blir vilseledda, tror jag att det är jätteviktigt att hålla sig nära Ordet och leva i ande och sanning i bön med Herren, säger hon.

För den som vill se programmet är det bara att gå in på varldenidagplay.se eller på Himlen TV7.

Skotskt vittnesbörd om progressivismens kollaps

Ledare Skottland har på senare år utvecklat en allt radikalare progressivism. Den senaste tiden har... lördag 4/2 00:10

Predikant firade 98-årsdag med fallskärmshopp

USA. Amerikanske predikanten Roy Jernigan valde att fira sin 98-årsdag med att hoppa fallskärm.... söndag 5/2 14:00

Korruption och kriminella i politiken

Ledare I Transparency Internationals årliga korruptionsindex noterar nu Sverige sin sämsta notering – och... lördag 4/2 00:00