Herre min Gud, många är undren du gjort och tankarna du tänkt för oss. Inget kan liknas vid dig.
Psaltaren 40:6

Världen idag

Gud hjärta Norrland satte fokus på det viktigaste

”Låt det viktigaste vara det viktigaste” var temat på Gud hjärta Norrland, helgens ekumeniska konferens i Östersunds pingstkyrka. – När vi bad för konferensen kände vi verkligen att vi ville tillbaka till det enkla och viktiga, till kärnan i Jesus, säger Andreas Noordberg, ungdomspastor i pingstkyrkan.

Nyheter · Publicerad 16:40, 6 nov 2019

Temat på årets ”Gud hjärta Norrland” handlade om att sätta Jesus först, över allt annat vi ger tid och fokus i vår vardag.

– Det finns många saker som kan vara viktiga, men inte viktigast. För att komma närmare Jesus behöver vi skala bort det som kan störa, förklarar Andreas Noordberg, som också var konferensansvarig.

Huvudtalare under mötena var Lina Stav, föreståndare i Missionskyrkan Långviksmon och Sune Nordin, tidigare pastor i Korskyrkan, Uppsala.

– Det var härligt att se hur Gud ledde talarnas hjärtan, det fanns verkligen en röd tråd i deras undervisning. Sune Nordin talade bland annat om att göra sig av med det meningslösa.

Under mötena pågick bön för konferensen och regionen i ett så kallat ”War Room” bakom scenen. Andreas Noordberg upplevde att detta gjorde stor skillnad.

– Det var lätt att lyssna in Gud och han mötte människor på olika sätt.

I ett av helgens seminarier talade Stina Sundström från Reach Sverige om evangelisation, och i samband med konferensen gjordes även evangelisationssatsningar i centrala Östersund. Det bjöds på kaffe och lovsång under lördagen och pannkakskyrka på lördagskvällen.

– Busstorget är en orolig plats där det cirkulerar mycket droger. Det är spännande att se hur Gud öppnar nya vägar. I år var det också en helt annan glöd, passion och glädje bland ungdomarna över att få gå ut och dela med sig till andra, säger Andreas Noordberg.

Huvudarrangörer är EFS-kyrkan och Pingstkyrkan, men ursprungligen kom Gud hjärta Norrland till som ett ungdomsspår under EFS-kyrkans höstmöte 2013. Sedan dess har konferensen vuxit och riktar sig numera till alla åldrar och alla kyrkor i området kring Östersund. Med tiden har man också sett vikten av att få vara ett ljus i det andliga mörkret under halloween.

För att komma närmare Jesus behöver vi skala bort det som kan störa

En öppen debatt kritiskt för vår framtid

Ledare I veckan publicerades ett uppmärksammat öppet brev i tidningen Harper Magazine. Brevet är... lördag 11/7 00:00

Sverige behöver en kristen ”68-rörelse”

Ledare Har du känt dig frustrerad över att dina barn i skolbänken drillas i idéer och värden som strider... torsdag 9/7 00:00

Gammalt jättekors funnet i Pakistan

Historia. I juni upptäcktes ett stort marmorkors i bergen i norra Pakistan. Det kan vara mer än tusen år... lördag 11/7 16:51

Att vara sänd är att inte underskatta rollen som ”god granne”.

Inför söndag Mark 3:7–19 Just den här söndagen, den 12 juli, avslutar vi Hönökonferensen med en... fredag 10/7 12:00

Kan en kristen bära vapen?

Mot väggen Kan en kristen med gott samvete bära vapen i egenskap av polis eller militär och när så behövs även...

Hans Sundberg – min bakgrund

John Wimber och Vineyard i Sverige (del 2/10). På Fjellstedtska skolan blev Hans andedöpt och började lära känna Andens liv. Han låter vuxendöpa...