HERRENS namn är ett starkt torn, den rättfärdige skyndar dit och får skydd.
Ordspråksboken 18:10

Världen idag

Grönt ljus för kristen filmsuccé i kommunismens Kina

Den kristna succéfilmen I can only imagine är på väg att nå även en kinesisk publik. Trots landets förföljelse mot kristna har Kina nu betalat för rättigheterna att översätta och distribuera filmen, som bygger på MercyMe-sångaren Bart Millards liv.

Nyheter · Publicerad 12:00, 15 apr 2019

För några år sedan slog den kristna gruppen MercyMe igenom hos den breda publiken, med crossover-singeln ”I can only imagine”. Filmversionen blev förra årets största framgång bland kristna filmer, med 85 miljoner dollar (motsvarande cirka 790 miljoner kronor) i biointäkter, skriver CBN News.

Vid National Religious Broadcasters kongress nyligen berättade regissören Jon Erwin att filmens evangelistiska inflytande fortsätter att expandera. Över hundra länder har hittills köpt rättigheterna till filmen.

– I själva verket finns det många platser runt om i världen där du kan göra mer i en biosalong än du kan göra öppet på gatorna. Det är otroligt hur långt budskapet når, sade Erwin.

Filmen I can only imagine handlar om Bart Millards liv och begynnande sångkarriär, om barndomsåren med en våldsbenägen far, spelad av Dennis Quaid, som dock kom till tro sent i livet.

Under kongressen berättade Jon Erwin en anekdot från Australien om hur en kristen kvinna fått vittna i biosalongen för en man som blivit berörd av filmens budskap, skriver webbsidan ChristianHeadlines.

– Det vi har funnit är att en film är ett fantastiskt verktyg för att sätta i gång känslor. Om du kan berätta rätt historia på rätt sätt har den verkligen kraften att förändra människors liv.

Tack vare filmsuccén planerar bröderna Andrew and Jon Erwin en ny satsning, Kingdom Studios, som ska producera och distribuera trosbaserade filmer för den breda allmänheten.

– Vi är här för att drömma. Vi har drömt om det här under lång tid, sade Jon Erwin.

En av brödernas kommande filmer är I still believe, som handlar om den kristne sångaren Jeremy Camp, vars fru dog av äggstockscancer mindre än ett år efter att de gift sig. Filmen beräknas ha premiär i mars 2020.

Vi är här för att drömma. Vi har drömt om det här under lång tid.

Anställda hoppar av barnklinik som behandlar könsdysfori

Storbritannien. Fem anställda vid Britain’s National Health Service (NHS) har valt att lämna sina tjänster på en klinik som arbetar med barn som kan ha könsdysfori....

Dagen efter katastrofen – men före jublet

Ledare Under en vecka på året blir de vanliga samtidspolitiska diskussionerna jämförelsevis små. Frågor som annars utlöser stora och infekterade debatter...