Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Grönt ljus för kristen filmsuccé i kommunismens Kina

Den kristna succéfilmen I can only imagine är på väg att nå även en kinesisk publik. Trots landets förföljelse mot kristna har Kina nu betalat för rättigheterna att översätta och distribuera filmen, som bygger på MercyMe-sångaren Bart Millards liv.

Nyheter · Publicerad 12:00, 15 apr 2019

För några år sedan slog den kristna gruppen MercyMe igenom hos den breda publiken, med crossover-singeln ”I can only imagine”. Filmversionen blev förra årets största framgång bland kristna filmer, med 85 miljoner dollar (motsvarande cirka 790 miljoner kronor) i biointäkter, skriver CBN News.

Vid National Religious Broadcasters kongress nyligen berättade regissören Jon Erwin att filmens evangelistiska inflytande fortsätter att expandera. Över hundra länder har hittills köpt rättigheterna till filmen.

– I själva verket finns det många platser runt om i världen där du kan göra mer i en biosalong än du kan göra öppet på gatorna. Det är otroligt hur långt budskapet når, sade Erwin.

Filmen I can only imagine handlar om Bart Millards liv och begynnande sångkarriär, om barndomsåren med en våldsbenägen far, spelad av Dennis Quaid, som dock kom till tro sent i livet.

Under kongressen berättade Jon Erwin en anekdot från Australien om hur en kristen kvinna fått vittna i biosalongen för en man som blivit berörd av filmens budskap, skriver webbsidan ChristianHeadlines.

– Det vi har funnit är att en film är ett fantastiskt verktyg för att sätta i gång känslor. Om du kan berätta rätt historia på rätt sätt har den verkligen kraften att förändra människors liv.

Tack vare filmsuccén planerar bröderna Andrew and Jon Erwin en ny satsning, Kingdom Studios, som ska producera och distribuera trosbaserade filmer för den breda allmänheten.

– Vi är här för att drömma. Vi har drömt om det här under lång tid, sade Jon Erwin.

En av brödernas kommande filmer är I still believe, som handlar om den kristne sångaren Jeremy Camp, vars fru dog av äggstockscancer mindre än ett år efter att de gift sig. Filmen beräknas ha premiär i mars 2020.

Vi är här för att drömma. Vi har drömt om det här under lång tid.

Borde EFK byta identitetsmarkör?

Ledare Evangelikal kontra evangelisk Begreppet evangelikal har diskuterats på Evangeliska frikyrkans Torpkonferens. Tidningen Dagen har på ledarplats utmanat EFK att överge beteckningen...

Brandmän räddade ekorre i brunnslock

Tyskland. Räddningstjänst, polis och personal från en veterinärklinik slog sina kloka huvuden ihop för att få loss en ekorre som fastnat med huvudet i ett...

Känslig fråga om ungdomar borde bidra till hushållet

Grattis till jobbet, men nu vill vi ha några kronor i bidrag till hushållet. Är det okej att ställa ett sådant krav på ett sommarjobbande barn? Svårt...