Låt Herren din Gud tala om för oss vilken väg vi ska gå och vad vi ska göra.
Jeremiah 42:3

Världen idag

”Gravid” man – nu i Iphone-telefoner

Teknikföretaget Apple har tillfört en rad nya emojier till Iphone-telefonerna. Bland nytillskotten märks en symbol som föreställer en ”gravid” man som ska representera transpersoner.

Nyheter · Publicerad 18:00, 21 apr 2022

I mars gav Apple ut en ny uppdatering till sina smarta telefoner. Iphone-användare över hela världen fick då tillgång till ett antal nya så kallade emojier, vilket är symboler som beskriver något. Bland de nya symbolerna återfinns bland annat en könsneutral ”gravid” person samt en ”gravid” man.

Apple skriver i en kommentar att den manliga ”gravida” emojin kan användas för att representera transmän eller ickebinära personer, rapporterar SVT.

Dessutom har Apple lanserat en emoji föreställande en könsneutral person med krona på huvudet som ett komplement till befintliga emojier av kung respektive drottning.

I det inledande skedet släppte Apple de nya emojierna föreställande ”gravid man” respektive könsneutral person som en del av en valfri systemuppdatering. Men i mars kom dessa omdiskuterade emojis med i det paket som ingår i Iphones senaste standarduppdatering, uppger Global News.

Kalle Röcklinger, sakkunnig i sexualupplysning på RFSU, hyllar Apples nya emojier. Men många kommentarer på sociala medier innehåller kritik och ironi.

”Apple släpper emoji förställandes en gravid man. Svårt att skilja parodi från verkligheten i dag”, skriver en person i ett inlägg på Twitter.

Han möter IS-offer med evangelium och fotboll

Webb-tv. Som liten ville Merzek Botros bli fotbollsproffs, men på grund av sin kristna tro var han inte... måndag 30/1 12:00

Starka relationer viktigaste faktorn för att vara lycklig

Lycka. Den viktigaste nyckeln till lycka tycks vara starka relationer. Det är åtminstone den slutsats som... måndag 30/1 10:00

Dags att tänka till kring våra församlingsstrukturer

Ledare Debatten som pågår gällande kyrkans förhållningssätt till samkönade relationer rymmer många... fredag 27/1 00:10