Under sång och dans ska man säga: ”Alla mina källor har jag i dig.”
Psaltaren 87:7

Världen idag

Gravar på kristen kyrkogård i Israel vandaliserades

Kors slets ner och stenar förstördes när en historisk kyrkogård på Sionberget i Jerusalem utsattes för vandalisering. Attacken, som verkar ha utförts av extremistiska judiska ungdomar, fördöms från många håll. Bland annat valde många judar att besöka kyrkogården för att visa solidaritet.

Nyheter · Publicerad 19:00, 10 jan 2023

En historisk protestantisk kyrkogård på Sionberget i centrala Jerusalem utsattes för vandalisering under förra veckan. Totalt ska ett drygt 30-tal gravar ha skändats, bland annat genom att kors slitits ner från gravar och stenar brutits sönder eller förstörts på annat sätt.

Två gärningsmän fångades på övervakningskameror och misstankar finns om att det ska ha rört sig om extremistiska judar då de bland annat bar flera religiösa judiska attribut. På film från övervakningskamerorna, som lagts ut på Youtube, syns hur de två unga männen lugnt går omkring på kyrkogården och välter kors och stenar.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10