Vår själ väntar på Herren, han är vår hjälp och vår sköld. I honom gläder sig vårt hjärta, vi förtröstar på hans heliga namn.
Psaltaren 33:20-21

Världen idag

Gospelkryssningen kastar loss på nytt i januari 2024

Gospelälskare bör markera den 19–21 januari 2024 i kalendern. Då återkommer den uppskattade gospelkryssningen, med välkända gospelsångare och musiker ombord.

Nyheter · Publicerad 19:00, 15 sep 2023

I oktober 2022 lade Silja Symphony ut från Värtahamnen i Stockholm för en 40 timmar lång gospelkryssning, till och från Helsingfors, där gospeln flödade från avfärd till ankomst. Ombord fanns då 70 kristna musiker och sångare, och omkring 700 personer som enbart reste med för att delta.

– Tanken när vi sjösatte det här var att det inte skulle vara en nyårsraket som bara blåser ner. Så det är vår förhoppning att vi ska kunna köra igen, sade initiativtagaren Lasse Franklin till Världen idag strax efter premiärkryssningen.

Och nu är det klart: Det blir en gospelkryssning igen – i januari nästa år.

”Nu håller vi på att jobba för att resan ska bli minst lika bra som den som genomfördes under hösten 2022”, skriver arrangörerna på sin hemsida.

Nästa års kryssning utgår även den från Värtahamnen i Stockholm den 19 januari och återkommer till hamnen på morgonen den 21 januari.

Ombord på Silja Serenade, systerfartyg till fjolårets Silja Symphony, finns flera av de akter som var med även vid den första kryssningen, däribland By Grace med Daniel Stenbaek, Per-Erik Hallin, Roland Utbult, Frank Ådahl, Mia Sjöö och Gladys del Pilar. Nya namn är bland andra hårdrocksbandet Narnia och sångerskan Emilia Lindberg.

Flera nyheter väntar också, uppger arrangörerna. Däribland ett gospelkörskonvent, som hålls under lördagen när fartyget ligger i hamn i Helsingfors.

”Där kommer du att få tillfälle att sjunga gospel för allt du förmår”, skriver de på sin hemsida.

Biljetterna till januarikryssningen är redan släppta.

”Vi hoppas på att återse dig som var med förra gången och att även du som missade förra årets highlight på Silja Symphony kommer med.”

Nu håller vi på att jobba för att resan ska bli minst lika bra som den som genomfördes under hösten 2022.

Styrräntan höjs på nytt – så mycket dyrare blir ditt bolån

Ekonomi. Torsdagens nya räntehöjning gräver ännu djupare hål i hushållens plånböcker. Ökade bolånekostnader... fredag 22/9 22:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10

Kristersson: Vi är mitt i extrem våldsvåg

Kriminaliteten. Flera utomstående tros ha blivit offer när två personer sköts ihjäl på en pub i Sandviken. – Det är... fredag 22/9 18:17

Viktigt att hedra pionjärerna när frikyrkligheten firar 175 år

Ledare I dag firar Sveriges frikyrklighet 175 år. Åtminstone om man betraktar dopen vid Vallersvik som... torsdag 21/9 00:40