HERRENS namn är ett starkt torn, den rättfärdige skyndar dit och får skydd.
Ordspråksboken 18:10

Världen idag

Gomér lämnar Ja till livets styrelse

Det var på årsmötet den 23 februari som det stod klart att Gunilla Gomér inte blir omvald som ledamot i styrelsen.

Nyheter · Publicerad 00:00, 4 mar 2015

Gomér ska själv ha sagt till Ja till livets ordförande Stefan Swärd att hon inte vill sitta kvar i styrelsen, men hon upplever att hon i praktiken inte hade något annat val.

– Anledningen till att jag inte vill sitta kvar är att jag vet att det inte skulle passa att jag gjorde det, när jag har en ordförande som säger att det inte är förenligt att vara sverigedemokrat och sitta i styrelsen.

Diskussionen om Gunilla Gomérs engagemang i Ja till livets styrelse blossade upp när hon i höstas lämnade Kristdemokraterna, som hon haft förtroendeuppdrag för i Alingsås kommun, för Sverigedemokraterna. Stefan Swärd sa då att det inte var "passande att vi har en sverigedemokratisk politiker i Ja till livets styrelse".

– När jag argumenterar i abortfrågan och när jag argumenterar för att flyktingar ska få stanna i Sverige, så gör jag båda de sakerna för att rädda liv. Det går inte att dra vattentäta skott mellan de här frågorna. Här tycker jag inte att Sverigedemokraterna har den sociala profilen, sa han till Världen idag i november.

Stefan Swärd säger att tonen i diskussionerna mellan honom och Gunilla Gomér har varit god.

– Det är viktigt att stryka under att jag och Gunilla har haft mycket respektfulla samtal under hela den här diskussionen som har dykt upp, även om vi är frontfigurer för motsatta positioner, säger han.

Arash Asadi
arash.asadi@varldenidag.se

Koalitionsbildande – ett spel Netanyahu behärskar bäst av alla

Israelkommentar Formellt sett börjar koalitionsbildandet nästa vecka, men i praktiken har den pågått sedan den dag då Benjamin Netanyahu utlyste nyval i december. Nu...

Trollkonstnären Netanyahu

Det israeliska valet är över och resultatet blev som förväntat en seger för högersidan. Netanyahu lyckades till och med leda Likud till att bli det...

Judisk ortodox lärarinna blev populär på arabisk skola

Hon heter Ital Levy och är en ortodox judinna som undervisar i hebreiska. Det som är speciellt är att hon gör detta på en arabisk skola i Umm...