Ty det är bättre att lida för goda gärningar, om det skulle vara Guds vilja, än att lida för onda gärningar.
1 Petrusbrevet 3:17

Världen idag

Gerdmars bok om hbtq ska skickas ut till församlingar

En ny, utökad upplaga av Anders Gerdmars bok hbtq och Bibeln kommer nu att skickas ut gratis till frikyrkoförsamlingarna och församlingarna i Svenska kyrkan.

– Detta är en ödesfråga för svensk kristenhet, säger han.

Nyheter · Publicerad 13:00, 14 feb 2023

Nyligen berättade Världen idag att den kristne företagaren Per-Olof Eurell skickat ut sin hbtq-bejakande bok Verkligheten korrigerar till en stor mängd frikyrkliga ledare och pastorer runt om i landet.

Nu kommer en ny, utökad upplaga av Anders Gerdmars bok Hbtq och Bibeln – Svärdet genom svensk kristenhet (från 2021) som ska skickas till frikyrkoförsamlingar och Svenska kyrkan-församlingar.

– Detta är en ödesfråga för svensk kristenhet, säger författaren i ett pressmeddelande.

Anders Gerdmar är professor och rektor för Skandinavisk teologisk högskola (STH). 2018 upplevde han ett profetiskt tilltal om ett svärd som skulle gå genom svensk kristenhet. Själv tror han att de processer som pågår inom Svenska kyrkan och flera frikyrkosamfund angående homosexuell livsstil och vigsel av samkönade par är en del av det som tilltalet handlade om.

Anders Gerdmar upplever att många troende känner sig vilsna. Trycket att acceptera det omgivande samhällets värderingar är stort och många upplever det egna ledarskapets tystnad i frågan som förvirrande, menar han. Andra undrar, enligt Gerdmar, på vilka grunder ledarna lutar mot ett accepterande.

– Jag har skrivit boken för att bibeltroende ska få svart på vitt angående hbtq. Bibeln är klar och troende behöver få saklig information om vad Bibeln säger.

Reaktionerna på boken har varit övervägande positiva.

– Det jag är mest glad för är när troende säger att de är tacksamma för att få den här klara vägledningen och när en praktiserande homosexuell person säger att boken är juste.

När den nu ges ut på nytt har boken utökats med rekommendationer från ett trettiotal pastorer och predikanter, en lista med aktuella frågor och svar, en beskrivning av hur processen att övertyga församlingar att anamma hbtq går till samt en uppmärksammad predikan som Gerdmar höll när boken släpptes första gången, om att tala sanning i kärlek.

Det jag är mest glad för är när troende säger att de är tacksamma för att få den här klara vägledningen och när en praktiserande homosexuell person säger att boken är juste.

Att följa Jesus Kristus innebär att förneka sig själv

Gästledare Paulus bekännelse i Galaterbrevets femte kapitel, vers 24, är en bekännelse för alla Jesu... lördag 27/5 00:10

Lärdomar av utfallen mot Ungern

Ledare I osedvanligt explicita och övertydliga ordalag förklarade i veckan Ungerns premiärminister Viktor... lördag 27/5 00:00