Nyheter

Galileiskt företag odlar alternativ till konserveringsmedel

Organiska konserveringsmedel skulle vara bättre för människan än kemiska konserveringsmedel, menar ett israeliskt nystartsföretag.

Ett israeliskt nystartsföretag har tagit fram ett organiskt alternativ till kemiska konserveringsmedel. Genom en speciell jäsningsprocess förmår de bakterier att producera smaklösa proteiner som förhindrar mögeltillväxt i mat, och som de snart hoppas kunna testa i större skala.

Publicerad Uppdaterad

Den israeliska forskningsnyhetssajten No Camels berättar att företaget Bountica, som är baserat i staden Kiryat Shmona i norra Israel, använder sig av en process som kallas för ”precisionsjäsning” och som annars brukar användas för att ta fram nya mediciner.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS