Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

Fullt hus när Jesus intar maskinhallen

Att människor ska bli frälsta och förnyade. Det är syftet när Pingstkyrkan i Lekeryd under två helger inbjuder till ”Maskinhallsmöten” i familjen Adolfssons maskinhall.

Nyheter · Publicerad 10:29, 1 aug 2016

I en ganska vid cirkel runt gården – från Tranås, Huskvarna och Nässjö – reser människor för att delta i mötena. Maskinhallen ligger på familjen Adolfssons köttdjursgård.

– Det är mitt ute på vischan, säger Sven-Åke Adolfsson som sedan något år överlåtit gården till sonen Andreas.

Det var far och son som tillsammans fick visionen om ”maskinhallsmöten”.

– Jag lade fram idén i vår församling, Pingstkyrkan i Lekeryd, och de var positiva, berättar Sven-Åke.

– Vi sa att vi försöker något år och ser om det kommer någon. Och det gjorde det, skrattar Sven-Åke och berättar att man brukat ha 150-250 besökare per möte. För våra förhållanden är det väldigt bra, påpekar den gamle lantbrukaren och skrattar mer.

Han beskriver maskinhallsmötena som väckelsemöten med mycket sång och musik.

– Syftet är att nå bygdens folk med det kristna budskapet och att människor ska finna vägen till frälsning. Sedan är det också en kick för oss själva, en inspiration för oss som församling, säger Sven-Åke Adolfsson.

Bland besökarna finns även många människor utan avgjord tro. Adolfsson framhåller att det är lättare att gå till en maskinhall än till en kyrka.

– Det finns inga trösklar här, slår han fast.

Årets upplaga inleddes i helgen med tre möteskvällar. Maskinhallen fylldes då av människor som fick höra evangeliet förkunnas. I sång och musik. Efter några lediga dagar är det dags igen nu på fredag. Då medverkar Nenne & Emilia Lindberg. På lördag kommer Ingarps ungdomskör och på söndag tar Anders Jaktlund över maskinhallen, tillsammans med stor kör, på temat ”Minns du sången”.

Alla samlingarna startar klockan 19. Efteråt vankas grillning och gemenskap på gårdsplanen. Dessutom hålls en särskild barnmatiné på lördag klockan 16. ”Klurige Görans bibeluppfinningar” heter matinén som framförs av Sven-Åke Adolfssons dotter, Lis-Marie Bolin och mågen Göran.

Vilka är era förhoppningar inför den avslutande helgen med Maskinhallsmöten?

– Att många ska samlas, att folk ska komma till tro och att människor ska får möta Herren till förnyelse.

Syftet är att nå bygdens folk med det kristna budskapet och att människor ska finna vägen till frälsning.

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

LRF: Minska vildsvinsstammen med 90 procent

Djur. Minska vildsvinsstammen med 270 000 djur till 30 000. Det begär Lantbrukarnas riksförbund (LRF) och... torsdag 28/9 22:00

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00