Under sång och dans ska man säga: ”Alla mina källor har jag i dig.”
Psaltaren 87:7

Världen idag

”Frälsta och helade” när 350 ungdomar möttes i Värnamo

Kompisar som blev frälsta, beslut om att döpas och starka Gudsmöten. Vittnesbörden om vad Gud gjorde bland unga människor under ungdomskonferensen Vision i Arken i Värnamo under Allhelgonahelgen är många.

Nyheter · Publicerad 18:00, 10 nov 2021

Inför den årliga ungdomskonferensen i pingstförsamlingen i Värnamo bad och fastade ledarteamet under 21 dagar.

– Vi kände hur vi verkligen krigade i bön inför konferensen, berättar Evelina Alfvén, som tillsammans med sin make Joel är ungdomspastorer i församlingen.

Bönen var att unga människor skulle få uppleva hur kedjor krossades och att de fick känna verklig frihet. Konferensens tema var Freedom och frihet inom olika områden i livet uppmärksammades i förkunnelsen under konferensen som pågick från torsdag till söndag.

– Jag har rest mycket utomlands och har nog aldrig upplevt en så stark frihetskänsla i några möten tidigare. I alla fall inte i Sverige, säger Evelina Alfvén.

Hon berättar om hur ungdomar blivit frälsta och helade. Andra har upplevt ett riktigt möte med Gud för första gången eller bestämt sig för att döpas och någon har fått en upprättad självbild.

Lovsången ville nästan aldrig ta slut när hundratals ungdomar sjöng tillsammans i kyrkan. 320 deltagare var anmälda till hela konferensen och ytterligare många köpte dagspass eller kom till de öppna kvälls- och nattmötena. Utöver Alfvéns medverkade även Joakim Lundqvist, Michelle Blomqvist, Hanna Blom, Thomas Hansen och Alfred Nygren som ledde lovsången under lovsångsmötet Freedom Night. 

Ledarna, med makarna Alfvén i spetsen, är enormt glada över konferensen. Samtidigt menar de att det är först nu det egentligen börjar.

– Nu fortsätter vi be för ungdomarna. Vi vill inte att detta bara ska vara en konferensupplevelse eller en häftig grej, utan att det som har påbörjats i deras liv under den här helgen ska få fortsätta

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10