Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Frälsningsarmén drar igång en ny kampanj för att belysa hur utbredd utsattheten är. Foto: Jonas Nimmersjö

Frälsningsarmén tar strid mot psykisk ohälsa

Frälsningsarmén lanserar nu en kampanj under rubriken ”Sätt punkt för utsattheten.” Man vill uppmärksamma den tilltagande problematiken med bland annat hemlöshet, psykisk ohälsa och människohandel.

Nyheter · Publicerad 08:00, 15 apr 2018

”Allt fler befinner sig i akut hemlöshet. Bland dem är många föräldrar med barn under 18 år. Den psykiska ohälsan bland unga har ökat lavinartat de senaste åren och substansberoendet går ner i åldrarna. Många äldre lider av ensamhet och/eller knaper ekonomi. Människohandel i form av arbete under slavlika förhållanden och sexhandel pågår för fullt framför våra ögon.”

Med de orden introducerar Frälsningsarmén i ett pressmeddelande sin nya kampanj som kommer att synas i tryckta och digitala nyhetstidningar och i sociala medier.

– I våra sociala verksamheter och kårer över hela vårt land möter vi dem som fallit offer för dessa omständigheter. Det känns viktigt för oss att lyfta fram hur verkligheten ser ut, säger Christine Samuelson, varumärkesansvarig på Frälsningsarmén.

Frälsningsarmén är kända för sitt breda sociala arbete där man möter skilda grupper med olika typer av problematik. Många av de utsatta är personer som hamnat snett på grund av exempelvis fattigdom, något som i sig kan höra ihop med psykisk eller fysisk ohälsa och ibland alkohol- och/eller drogmissbruk.

Tanken med kampanjen är både att informera om hur situationen faktiskt ser ut för många människor, men även att samla in pengar för att kunna hjälpa fler.

– Vi gör detta utifrån våra kristna värderingar och vi ser människan bakom utsattheten. Vi vill också ingjuta hopp om att det finns hjälp att få, både andligt, själsligt och materiellt, säger Christine Samuelson.

Olof Edsinger i DN: Låt inte 15-åringar byta kön

Könsdysfori. Regeringen måste dra tillbaka det lagförslag som skulle göra det möjligt för 15-åringar att göra ett kirurgiskt könsbyte utan föräldrarnas...

Asia Bibi är kvar i sitt gömställe

Pakistan. Det är fortfarande oklart när Asia Bibi, den kristna kvinna som den 30 oktober frikändes från en dödsdom för hädelse, ska kunna lämna sitt gömställe...

Många spekulationer om Bibelns Antikrist

Ledare Ett politiskt system Bibeln talar om Antikrist, den store motståndaren till Kristus. Uppenbarelseboken ger antydningar om en världsstat som ska uppstå och som ska ledas...

Expert: Regeringsförslag kan leda till övergrepp på barn

Könsbyte. S/MP-regeringens förslag om att tillåta könsalternerande kirurgi på barn utan föräldrars medgivande har fått hård kritik. Förslaget sågas nu även av...