Stor frid har de som älskar din undervisning, inget kan få dem på fall.
Psaltaren 119:165

Världen idag

Frälsningsarmén intar Nordstadstorget under fyra dagar den här veckan och tusentals shoppingsugna kan få smaka soppa, lyssna till musik eller få ett samtal om allt mellan himmel och jord. De stora skyltarna i taket med den uppdaterade logotypen gör det omöjligt att missa vilka som står bakom satsningen. Foto: Samuel Teglund

Frälsningsarmén intar Nordstan

Nyheter · Publicerad 00:00, 13 jan 2012

Sedan 15 år tillbaka har Frälsningsarmén varje år presenterat sin verksamhet i Nordstan under några januaridagar. På senare år har arrangemanget växt och 2012 års satsning omfattar allt ifrån sång och musik, presentation av Salvation riders, kyrkans egen motorcykelklubb, till ett stilla rum för den som vill ha förbön eller samtal mitt i gallerians myllrande liv. Varje dag bjuder också en välkänd krögare från Göteborg på en soppa till förbipasserande, i enlighet med Frälsningsarméns devis att ge människor det man behöver, både mat och evangelium. Kjell Olausson är projektledare och menar att detta är ett sätt att närma sig kyrkans rötter.
Vi föddes på gatan och ska fortsätta möta människor där de befinner sig, i det här fallet i ett köpcentrum. Det här blir som ett smörgåsbord av de många saker Frälsningsarmén gör.

Hela tiden kliver förbipasserande in för att smaka på soppan, kolla in Myrornas utbud eller samtala med någon av de arméklädda som befinner sig på området.
Vi vill synas och finnas till för människor och det här är en så mycket lägre tröskel att kliva över än att gå in i en kyrka.
Bakom två glänsande motorcyklar står Lennart Rosell. I tre år har han varit medlem i Salvation riders som han och frun gick med i för att de delade motorcykelintresset, men kanske framför allt för att de ville berätta om Jesus för likasinnade.
Vi kan komma in med våra västar på mc-träffar och då är vi liksom godkända och skiljer oss inte så mycket från andra. Men vi skiljer oss på det sättet att vi kan berätta om vad vi tror på.
Han säger att man kan få alla möjliga typer av samtal när man står i Nord-stan och representerar en kyrka.
Folk känner att det är okej att prata om allt, att det är fritt fram när vi har tagit klivet ut till dem. Många gånger kommer man i samtalen in på Gud, erfarenheter av kyrka och längtan efter tro.

Frälsningsarméns närvaro blir, om arrangörerna får som de vill, en oas där högt och lågt blandas, människor lär sig mer om vad kyrkan sysslar med, relationer skapas och samtal som annars sällan förs i en galleria uppstår.
Vi märker alltid en ökning av deltagare på våra Alphakurser hos olika kårer i stan efter vår närvaro på Nordstan, det är ett konkret resultat och det långsiktiga målet är alltid att människor ska närma sig Gud, säger Kjell Olausson.

SAMUEL TEGLUND

>>LÄS MER

Kjell Olausson, projektledare. Foto: Samuel Teglund

Räcker det inte att bara vara en god människa?

Mot väggen. Varför måste man tro på Gud – räcker det inte bara med att vara en god människa? /Sandra onsdag 12/8 00:00

Putin: Ryssland har godkänt coronavaccin

Pandemi. Rysslands hälsodepartement har godkänt världens första vaccin mot coronaviruset efter mindre än två... tisdag 11/8 14:37

Räcker det inte att bara vara en god människa?

Mot väggen Varför måste man tro på Gud – räcker det inte bara med att vara en god människa? /Sandra