Och Gud har makt att ge er all nåd i överflöd, så att ni alltid och i allt har nog av allt och kan ge i överflöd till varje gott verk.
2 Korintierbrevet 9:8

Världen idag

Frälsning och Gudsmöten vid tältmöten i Sandviken

Flera personer blev frälsta och många redan kristna hittade tillbaka till den första kärleken vid de tältmöten som nyligen avslutades i Sandvikens stadspark.

– En del kom gråtande och sa att de inte fann några ord, berättar Maj Monczak som hade tagit initiativ till mötena ihop med maken Simon.

Nyheter · Publicerad 20:00, 27 jul 2021

Människor som bodde i närliggande hyreshus kom ner till tältet när de hörde lovsången, enligt Maj Monczak. Trots att flera kom till tro i tältet menar hon att det just den här gången var ännu viktigare att nå redan kristna från andra kyrkor.

– Det var en ton av den första kärleken. Många kom tillbaka till den första kärleken. En del kom gråtande och sa att de inte fann några ord, men att de kände igen tonen av den första kärleken, säger Maj.

Hon och Simon upplever att årets tältvecka var en förberedelse inför ännu en vecka nästa år, men då på en annan ort. De känner att huvudsyftet i år var att samla och stärka andra kristna inför en större väckelse nästa sommar.

– Det var det Gud sa, att vi skulle ropa på bröderna i de andra båtarna. Att vi skulle sträcka våra händer åt systrar och bröder i de andra församlingarna och det gjorde vi. Det kom män­niskor från flera olika kyrkor och vi började förbereda oss för vårt gemensamma uppdrag, säger Maj Monczak.

Och vad är det?

– Att vinna människor för Gud!

Maj Monczak berättar för världen idag att hon i början av året hörde Gud tala till henne om ett stort tält. Timmar senare ringde en vän i ett helt annat ärende, ovetandes om tilltalet Maj hade fått, och frågade plötsligt om Maj och hennes man Simon behövde ett tält. Sedan tog planerna på en vecka med tältmöten form, något Världen idag rapporterade om i juni.

I början av juli kunde de alltså sjösätta tältvisionen ”Missionstältet” i Sandviken. Olika talare, exempelvis Donald Bergagård och Birger Skoglund, och lovsångsteam medverkade i mötena.

– När man handlar på ett Guds ord, så som det kom till oss och lyder det, då blir det också så som Gud har tänkt, säger Maj Monczak.

Som ett resultat av tältmötena planeras dop i byn Gammelboning utanför Sandviken nu på söndag.

Det var det Gud sa, att vi skulle ropa på bröderna i de andra båtarna. Att vi skulle sträcka våra händer åt systrar och bröder i de andra församlingarna och det gjorde vi.

FN:s falska anklagelser om vattenapartheid i Israel

Israelkommentar Den 23 september publicerade Kontoret för FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter (OHCHR) en... torsdag 28/10 00:00

Gud har vida överträffat många av våra djärvaste drömmar.

Ledarkrönika Den här hösten firar vår församling ”Kungsporten 20 år”. Vi gör det vid två tillfällen. I söndags... torsdag 28/10 00:00

Träd fram kristna kvinnor i era partier

Efter andra världskriget motsatte sig Socialistpartiet i Frankrike att ge kvinnor rösträtt med... torsdag 28/10 00:00

Efter kritiken – domstol skärper regler om jäv

Barnmorskemålen. Det svenska barnmorskemålet är bara ett av flera fall som Europadomstolen haft på sitt bord där det... onsdag 27/10 11:28

Den som söker sig till korset har rätt att få möta frälsningens budskap.

Inför söndag För en tid sedan upplevde jag att Gud besökte den kyrka som jag var del av genom människor vars... torsdag 28/10 00:10

Brott mot spelreglerna måste få konsekvenser

Israelkrönika Rina Shnerb var 17 år gammal när hon den 23 augusti 2019 mördades på vägen till källan Ein Bubin i...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier