Frukta Herren, ni hans heliga, de som fruktar honom lider ingen brist.
Psaltaren 34:10

Världen idag

Frälsning och Gudsmöten vid tältmöten i Sandviken

Flera personer blev frälsta och många redan kristna hittade tillbaka till den första kärleken vid de tältmöten som nyligen avslutades i Sandvikens stadspark.

– En del kom gråtande och sa att de inte fann några ord, berättar Maj Monczak som hade tagit initiativ till mötena ihop med maken Simon.

Nyheter · Publicerad 20:00, 27 jul 2021

Människor som bodde i närliggande hyreshus kom ner till tältet när de hörde lovsången, enligt Maj Monczak. Trots att flera kom till tro i tältet menar hon att det just den här gången var ännu viktigare att nå redan kristna från andra kyrkor.

– Det var en ton av den första kärleken. Många kom tillbaka till den första kärleken. En del kom gråtande och sa att de inte fann några ord, men att de kände igen tonen av den första kärleken, säger Maj.

Hon och Simon upplever att årets tältvecka var en förberedelse inför ännu en vecka nästa år, men då på en annan ort. De känner att huvudsyftet i år var att samla och stärka andra kristna inför en större väckelse nästa sommar.

– Det var det Gud sa, att vi skulle ropa på bröderna i de andra båtarna. Att vi skulle sträcka våra händer åt systrar och bröder i de andra församlingarna och det gjorde vi. Det kom män­niskor från flera olika kyrkor och vi började förbereda oss för vårt gemensamma uppdrag, säger Maj Monczak.

Och vad är det?

– Att vinna människor för Gud!

Maj Monczak berättar för världen idag att hon i början av året hörde Gud tala till henne om ett stort tält. Timmar senare ringde en vän i ett helt annat ärende, ovetandes om tilltalet Maj hade fått, och frågade plötsligt om Maj och hennes man Simon behövde ett tält. Sedan tog planerna på en vecka med tältmöten form, något Världen idag rapporterade om i juni.

I början av juli kunde de alltså sjösätta tältvisionen ”Missionstältet” i Sandviken. Olika talare, exempelvis Donald Bergagård och Birger Skoglund, och lovsångsteam medverkade i mötena.

– När man handlar på ett Guds ord, så som det kom till oss och lyder det, då blir det också så som Gud har tänkt, säger Maj Monczak.

Som ett resultat av tältmötena planeras dop i byn Gammelboning utanför Sandviken nu på söndag.

Det var det Gud sa, att vi skulle ropa på bröderna i de andra båtarna. Att vi skulle sträcka våra händer åt systrar och bröder i de andra församlingarna och det gjorde vi.

Sverige nobbar FN-konferens: ”Antisemitiska inslag”

FN. Sverige var ett av flera länder som avstod från att uppmärksamma 20-årsjubileet av den första,... lördag 25/9 12:00

Känd diakon beskylls för judehat

Tro och solidaritet. Anna Ardin, diakon inom Equmeniakyrkan och ledamot i förbundsstyrelsen för socialdemokratiska Tro... lördag 25/9 08:00

Det är i misstrons mylla som alla broar bränns.

Gästkrönika Skandinavien har varit hela världens lilla Bullerby. Ett handslag har räckt, ett löfte har hållits.... lördag 25/9 00:00

Glädjeämnen mitt i fattigdomen

Missionsglimten Gå ut mission samarbetar sedan ett par år med inhemska missionärer på Madagaskar. Det är helt... lördag 25/9 00:00
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier