Alla som drivs av Guds Ande är Guds barn.
Romarbrevet 8:14

Världen idag

Fotbollsstjärna talade öppet om sin tro i känd poddradio

Jag förstår inte hur de som inte tror klarar det. Det säger den kristne Malmö FF-spelaren i en intervju i Fotbollskanalen där han framhåller sin tro på Jesus som en viktig hjälp i proffslivets motgångar.

Nyheter · Publicerad 20:00, 12 maj 2022

I det sekulariserade Sverige är det inte vanligt att välkända idrottsmän pratar om vare sig Gud eller sin religiösa tro.

Men den kristne fotbollsspelaren Isaac Kiese Thelin tvekar aldrig att stå upp för sin kristna tro. Något han fick en del frågor om när han nyligen gästade Fotbollskanalen och blev intervjuad av sportjournalisten Olof Lundh.

Lundh ville bland annat veta vad just den kristna tron betyder för Kiese Thelin.

– Jag är öppen med min tro och den är jätteviktig för mig. I Sverige är det kanske inte det vanligaste, tyvärr. Men så fort man kommer utomlands är det jättevanligt att alla kan vara öppna med sin tro, säger Isaac Kiese Thelin.

– I Tyskland spelade jag med många kristna spelare. Nu när jag var i Baniyas är ju majoriteten muslimer. De ber tillsammans innan matchen, så det är helt vanligt utomlands.

Kiese Thelin säger sig aldrig ha mött några negativa reaktioner inom fotbollsvärlden på grund av sin tro. På samma sätt som han visar respekt mot vad andra tror på, respekteras även han själv och hans tro av andra.

I sin podd poängterar Olof Lundh hur viktigt det är för en spelare att ha ett starkt psyke och undrar hur Kiese Thelins tro hjälper när det gäller det.

– Otroligt, otroligt mycket. Jag förstår inte hur de som inte tror klarar det. När det exempelvis går tungt, där har det hjälpt väldigt mycket att man vänder sig till sin tro och till Gud, tänker och ber, säger Isaac Kiese Thelin.

Sedan i mars i år är närkingen tillbaka i Malmö FF, efter att ha spelat i flera klubbar utomlands, bland annat i Bordeaux, Anderlecht och Baniyas.

Jag är öppen med min tro och den är jätteviktig för mig.

Isaac Kiese Thelin

Ålder: 29 år.

Bor: Malmö.

Familj: Fru och två barn.

Aktuell: Fotbollsspelare i Malmö FF.

Läser: Bibeln.

Tittar på: Fotboll.

Varken provokation eller rasismstämpling hjälper i religonsdebatt

Ledare Samtal om religion havererar ofta i den offentliga debatten. Som efter Uppdrag gransknings program... tisdag 17/5 00:10

Sömnbrist kan påverka hur man uppfattar andra

Ett argt ansiktsuttryck kan tolkas som mindre trovärdigt, och ett neutralt kan uppfattas som mindre... tisdag 17/5 04:30

Stakset möter unga i Clara kyrka

Ungdomsmöte. UMU bjuder in till ekumeniskt ungdomsmöte i S:ta Clara kyrka i Stockholm onsdagen den 18 maj.... måndag 16/5 20:00

Religionsfriheten får aldrig dribblas bort

Gästkrönika Religionsfriheten har kommit på tapeten efter påskhelgens kravaller på grund av koranbränning. Det... tisdag 17/5 00:00

Må antikristliga ”statyer” falla i vårt land

Bönekrönika Varje år vid denna tid blir jag lika förundrad över vad som sker i naturen. Att det på några dagar... tisdag 17/5 00:00

Stegrande rysk ilska över svensk-finskt Natobesked

Nato. Sveriges och Finlands planer på att gå med i Nato är ett ”allvarligt misstag”, säger Rysslands vice... måndag 16/5 15:50

Man ska inte tillåta sig behandlas som en slagpåse

Israelkommentar Israel har känsliga säkerhetsintressen i Syrien, där relationer med Ryssland måste hanteras på ett...
Följ Världen idag i sociala medier