Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Kevin Ackermann spelar i dag för Örgryte IS som här ses möta Gais på Gamla Ullevi. Foto: Adam Ihse/TT

Fotbollsstjärna: Gud hjälpte mig när det var som mörkast

Den unga, lovande fotbollsspelaren Kevin Ackermann berättar för Göteborgs-Posten hur hans kristna tro hjälpte honom i samband med en svår hjärtoperation förra året. Då visste han inte om han skulle kunna spela fotboll igen.

– Utan Gud hade jag inte klarat det, säger den 19-årige Öis-spelaren till tidningen.

Nyheter · Publicerad 16:30, 17 jun 2020

I november 2018 skulle Kevin Ackermann börja spela för den italienska fotbollsklubben AC Fiorentina. Men vid läkarundersökningen upptäcktes ett livshotande hjärtfel som behövde opereras. Hur skulle det nu gå med fotbollskarriären?

Det blev en kris för Kevin, men när det var som mörkast tog han tag i den kristna tro han börjat utforska under tidiga tonår.

Utan Gud hade jag inte klarat det, säger han till Göteborgs-Posten.

Operationen gick bra och i dag spelar Kevin Ackermann för Örgryte IS. Det har varit en mödosam resa för honom att bygga upp kroppen och komma tillbaka till fotbollsplanen, men han säger att det har gjort honom starkare.  

– Det jag har gjort är det tuffaste man kan gå igenom som fotbollsspelare. Jag nådde peaken vad gäller mental träning där kan man säga.

Kevin är medlem i Göteborgsförsamlingen We Are One Church, deltar i en av församlingens gemenskapsgrupper och läser Bibeln varje morgon.

– Jag har ju vuxit upp i en familj som inte är så kristen, så jag har fått lära mig själv. Jag har haft lite kunskaper innan, men nu får jag hjälp genom kyrkan. Och jag lär mig mer och mer, säger han.

Han är tacksam för att han kan spela fotboll igen.

– Man tog ju träningen för given innan, nu är det en helt annan sak att gå på planen. Man är tacksam och uppskattar det så himla mycket mer. Jag känner mig välsignad som kan spela fotboll.

Jag har ju vuxit upp i en familj som inte är så kristen, så jag har fått lära mig själv. Jag har haft lite kunskaper innan, men nu får jag hjälp genom kyrkan.

Sex tänkvärda citat

Jag gillar att samla och skriva ner minnesvärda citat och tankar som någon predikat eller sagt. Jag... onsdag 31/5 00:00

Nya dykningar vid Estonia ska ge kunskap om bildäcket

Estonia. I mitten av juli planeras för nya dykningar vid Estonias vrak. Målet är att filma på bildäck och... tisdag 30/5 20:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00