Saliga är de som vandrar i fullkomlighet, som lever efter Herrens undervisning.
Psaltaren 119:1

Världen idag

Förvirring angående Tegnells nya arbete

Den 9 mars meddelade Folkhälsomyndigheten att Anders Tegnell fått nytt arbete på Världshälsoorganisationen WHO. Men inom WHO råder förvirring om vad Tegnell egentligen ska syssla med.

”Det råder viss förvirring, det är en intern fråga”, uppger en talesperson på WHO enligt Svenska Dagbladet.

Nyheter · Publicerad 19:00, 27 mar 2022

Nyligen gick Folkhälsomyndigheten ut med att Anders Tegnell ska börja arbeta på WHO i Genève. I ett pressmeddelande uppgavs att Sveriges förre statsepidemiolog utsetts till att ”bistå i arbetet med att tillgängliggöra covid-19-vaccin till världens länder som inte kunnat köpa eget vaccin”.

– Jag har arbetat med vacciner i 30 år och har samtidigt alltid brunnit för internationella frågor. Nu får jag chansen att bidra i det omfattande internationella arbetet. Det är fortsatt mycket viktigt att vaccinerna når ut till de länder som inte har haft de ekonomiska förutsättningarna att köpa egna vacciner, säger Anders Tegnell i pressmeddelandet.

Men inom WHO är det inte lika glasklart vad Tegnell ska syssla med. Det florerar även olika versioner om hur hans uppdrag ska ha tillkommit. Vid WHO:s högkvarter i Genève uppges förvåningen vara stor över att Sverige utsett Tegnell till expert inom organisationen och något undertecknat kontrakt ska ännu inte finnas, uppger SvD.

– Vi har fått ett erbjudande från Sverige som fortfarande är under diskussion, säger taleskvinnan Fadela Chaib till tidningen.

Folkhälsomyndigheten har tidigare uppgett att det är WHO som efterfrågat expertstöd till det globala vaccinationsarbetet, enligt SvD.

Den 14 mars lämnade Anders Tegnell uppdragen som statsepidemiolog samt avdelningschef på FHM. Nyheten om Tegnells nya WHO-jobb har uppmärksammats av många svenska samt flera internationella medier.

Under torsdagen backade dock Folkhälsomyndigheten från sitt tidigare tillkännagivande om att Tegnell skulle ha klart med nytt toppjobb.

– Vi trodde att det var klart, men så var det inte. Det var ett missförstånd, vi beklagar detta, säger myndighetens presschef Christer Janson till Expressen.

Vi har fått ett erbjudande från Sverige som fortfarande är under diskussion.

Sanningen om universums orsak och moralens källa finns i Bibeln

Ledare Vad är sanning? Finns det en objektiv sanning, eller är sanningen flytande och temporär? Eftersom... lördag 26/11 00:10

Tre skäl till Kinas hårda covidregler

Covid. Som en annan planet. Så beskriver kineser fotbolls-VM som pågår i Qatar och som visas på statliga... måndag 28/11 12:50

Dubblad ISK-skatt – trots löfte från regeringen

Budget. Skatten på ISK-sparande blir dubbelt så hög nästa år på grund av att statslåneräntan höjs.... måndag 28/11 10:00