Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Fortsatta protester efter Asia Bibis frikännande

Islamister demonstrerade i Pakistan på fredagen för tredje dagen i rad, i protest mot att Högsta domstolen frikänt Asia Bibi, en kristen kvinna som dömts till döden för hädelse.

Nyheter · Publicerad 11:45, 2 nov 2018

Oroligheterna påverkar hela landet och i delstaten Punjab har mobiltrafiken brutits av myndigheterna i flera större städer.

Polisen har stängt av större vägar i Karachi för att förhindra massdemonstrationer, och många vägar in i huvudstaden Islamabad är också avstängda.

Alla privatskolor i landet höll stängt på fredagen, rapporterar den pakistanska tidningen Dawn, och ett stort universitet i Lahore har skjutit upp sina examinationer.

Premiärminister Imran Khan har varnat för att regeringen inte kommer att tolera att demonstranterna lamslår landet någon längre tid. Frågan är om de hårdföra islamisterna, som manat till landsomfattande strejker på fredagen, kommer attt lyssna.

Muhammad Afzal Qadri, en av grundarna av Tehreek-e-Labaik, har krävt att de tre domarna som frikände Asia Bibi ska dödas.

– Antingen deras vakter, deras chaufförer eller deras kockar borde mörda dem, sa han vid ett möte, enligt Reuters.

Den islamistiska gruppen Milli Yakjehti har uppmanat till fler protester och kräver att Asia Bibi ska förhindras från att lämna landet. Vad man vet har hon nu fått lämna fängelset och befinner sig på en okänd plats, uppger Dawn.

Qari Muhammad Salaam, som lämnade in den ursprungliga polisanmälan mot Asia Bibi i juni 2009, har formellt begärt att Högsta domstolen granskar sin egen dom, uppger Dawn.

KD:s fall från tydlighet till förvirring

Ledare Väljarnas val av parti avgörs främst av två faktorer: Antingen uppskattar man partiets ideologi och politiska förslag, eller också har man förtroende...

En riskfylld årstid för människans bästa vän

En halväten kryddig korv, giftiga alger och varma bilar. Sommaren är härlig, men kan också bli farlig för våra fyrfota vänner. Det här ska du som...